Dobrý den, mám od Vás přestavbu na LPG na Octavii II od Stag. Ztratil jsem víčko hrdla plnění a teď nevím, jaké mám koupit. Je to M8, M10 nebo M14? Díky mockrát předem za odpověď...
Dobrý den pane Štěpnička,
Děkuji za Vaši veřejnou pochvalu. Jsem rád, že jste s plynovým provozem spokojen. V historii zakázek zjistím kdo se na Vaší zakázce podílel a předám kolegům Vaše poděkování.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den. Chtěl bych se s vámi podělit o zkušenost se servisem NEPTUN HARFA. Nedávno jsem se svou MAZDOU CX-7 přijel do servisu na výměnu plynových filtrů. Při jízdě ze servisu pak auto na plyn jelo velice špatně a motor cukal. Vrátil jsem se proto do servisu, kde mi technik sdělil, že jeden vstřik je špatně navrtaný, ale dle tehdejší technologie montáže plynu to bylo takto v pořádku. Plyn byl do vozidla montován kdesi na Moravě před čtyřmi lety. Dále zjistili, že software není úplně ideálně nakonfigurován. Vozidlo ochotně přijali zpět do servisu a do dvou dnů provedli opravu vstřiku, seřízení motoru a nainstalování nového softwaru. Chtěl bych tímto poděkovat personálu servisu za jejich ochotu a vlídný přístup při řešení problému. Poděkování patří nejen přejímacímu technikovi, ale i technikovi, který opravu a seřízení prováděl.:-) Štěpnička Kladno
Dobrý den Mirku,
Omlouvám se za pozdější odpověď, ale naše forum bylo do včerejška „bez možnosti odpovídat“ – viz upozornění administrátora z 6.3.2015.
Podle Vašeho popisu bych tipoval na přepínač či kabeláž mezi ŘJ a přepínačem. Ale už jsem se setkal i se situací, kdy LPG jednotka „zapomene“ všechny přednastavené hodnoty, a musí se udělat nová kompletní kalibrace systému. Takže – uhodl jste správně, navštivte plynaře který provádí servis Vašeho systému.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Hanzelka,
Může být problém v nastavení mapatury řídí jednotky LPG v oblasti přechodu do volnoběhu. Je možné, že Váš problém bude mít pouze „softwarové řešení“, ale pochopitelně nedokážu vyloučit ani nějaký mechanický problém. Navštivte plynaře, který provádí servis Vašeho systému.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Honzo,
Přestavba VW Caddy s motorem 1,4 55 nebo 59kW je možná. Přestavba VW Caddy na LPG se systémem BRC tak jak byla provedena u naší firmy je zobrazena v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Caddy/3376.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> . V případě zájmu o podrobnější informace můžete kontaktovat náš příjem zakázek na čísle 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Zábojník,
Doufám, že další provoz Vašeho vozu na LPG bude opět v pořádku, Kdyby snad ne, kontaktujte náš příjem zakázek.
Pro úplnost a informaci ostatním čtenářům našeho fora doplním podrobnosti. Od montáže v 11/2012 jsme Vám neměnily LPG filtr. Kilometrický nájezd není možno jednoznačne určit, 28.000km po přestavbě Vám přestalo fungovat počítadlo ujeté vzdálenosti. V uvedené ceně je zahrnuta i další, s LPG nesouvisející práce na podvozku vozu.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, mám takový problém s lpg Tartarini. Po nastartování motoru je přepínač v režimu čekání na zahřátí vody (bliká pomaleji led lpg, svítí led benzínu a svítí ukazatel plynu, vše normální). Ale ani po zahřátí motoru na provozní teplotu se nic neděje. Po zahřátí by měla na přepínači led plynu blikat rychleji, jako signalizace, že je možné přepnout zvýšením otáček na lpg, dále by měl cvaknout ventil u nádrže - to se ale neděje. Jako první mě napadlo, že by mohlo být špatné čidlo teploty vody/reduktoru. Jenže pak jsem zjistil, že vůbec ani nereaguje tlačítko na přepínači(nejde manuálně zvolit provoz jen na benzín, prostě tlačítko vůbec nereaguje). Nevíte, čím by to mohlo být? Je mi jasné, že se nevyhnu diagnostice, ale rád bych předem tušil v čem může být problém. Děkuji za odpověď.
Dobrý den, mám takový problém s lpg Tartarini. Po nastartování motoru je přepínač v režimu čekání na zahřátí vody (bliká pomaleji led lpg, svítí led benzínu a svítí ukazatel plynu, vše normální). Ale ani po zahřátí motoru na provozní teplotu se nic neděje. Po zahřátí by měla na přepínači led plynu blikat rychleji, jako signalizace, že je možné přepnout zvýšením otáček na lpg, dále by měl cvaknout ventil u nádrže - to se ale neděje. Jako první mě napadlo, že by mohlo být špatné čidlo teploty vody/reduktoru. Jenže pak jsem zjistil, že vůbec ani nereaguje tlačítko na přepínači(nejde manuálně zvolit provoz jen na benzín, prostě tlačítko vůbec nereaguje). Nevíte, čím by to mohlo být? Je mi jasné, že se nevyhnu diagnostice, ale rád bych předem tušil v čem může být problém. Děkuji za odpověď.
Dobrý den pane Vodičko, mám Citroen Xantia V6 3 na LPG automat, Tartarini. Při dojíždění a zastavování např. za vozidlem v provozu to najednou chcípne. Při jemném zvyšování rychlosti to kolem 2000 ot. jakoby cuká. Na benzín jede i řadí normálně. Opraváři v okolí si neví rady. Není to nějaká typická závada ?