Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 13.02.2015 11:42

Dobrý den Vlastimile,
Jedno z provedení přestavby vozu Opel Astra 1,6 z roku 2012 si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Astra/3893.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Pro přestavbu bych Vám doporučil špičkové zařízení BRC Seq24. Ohledně nastavení přístřiku benzinu či montáže externí aditivace bychom se domluvili při event. zadání zakázky, pro tento motor bych ji určitě doporučil. Podrobnosti o možnostech dodatečné ochrany ventilů máme uvedeny zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Litrové náplně prodáváme za cca 400-500,- Kč podle značky (přesné ceny máme opět ve výše uvedeném odkazu). Litr aditiva vystačí přibližně na 10.000km. Toroidní nádrž běžně montujeme do prostoru pro rezervní kolo. Nádrže se vyrábějí v různých rozměrech, nejmenší má výšku 18cm, nádrže se smysluplnou kapacitou mají výšku 20-22 cm. Pokud je prolis v karoserii pouze pro dojezdové kolo (běžně cca 12cm hluboký), bude nádrž přesahovat obdobně jak můžete vidět v naší fotogalerii v prvním odkazu.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 13.02.2015 11:41

Dobrý den Stando,
První sadu se vstřikovači AC Stag W01 jsem jezdil od listopadu 2013 do konce ledna 2015 ve svém voze, typicky téměř denně 2x po Praze 10 km od studeného startu, k tomu občas kratší popojížďky „kolem komína“ ale také delší dálniční trasy mimo Prahu. Problém nebyl, takže zkušenosti s těmito vstřikovači máme zatím dobré. Přibližně od léta 2014 je používáme pro běžné přestavby, povětšinou v sadách s jednotkou AC Stag Q-Box Basic.
S pozdravem Ivan Vodička

Mirek 13.02.2015 09:17

Dobrý den, uvažuji o koupi vozu Toyota Verso s motorem 1,6 16V Valvematic, 4 válce, výkon 97 kW, rok výroby 2010 a mladší a chtěl jsem se zeptat, zda je tento motor vhodný k přestavbě LPG a jak velký toroid se do tohoto vozu dá umístit? Přestavbu bych chtěl případně realizovat u vás a dále jsem se chtěl zeptat, jak dlouho přestavba trvá, zda je možno ji stihnout během 1 dne? V případě realizace bych měl zájem motor ochránit oběma způsoby, tj. přívstřikem i aditivací, jaký systém byste doporučil a jaká by byla celková cena přestavby? Mockrát děkuji za vyjádření

Vlastimil 12.02.2015 23:15

Dobrý den,

Ještě by mě zajímalo, jestli lze dát nádrž na lpg i do prostor pro náhradní rezervu, která není plnohodnotná, ale pouze dojezdová.

S pozdravem,

Vlastimil

Vlastimil 12.02.2015 23:09

Dobrý den,

Jaký systém na LPG byste mi doporučili, pokud bych chtěl něco kvalitního a značkového, kdy z vyšší cenou počítám na OPEL ASTRA J, 1,6 benzín 85 kw. Potřebuji přimazávání a pokud ne, dalo by se tam a aktivně by se používalo, bylo by to něčemu na škodu? Na kolik vyjde kapalina do nádržky na přimazavání?

S pozdravem,

Vlastimil

Standa 12.02.2015 20:14

dobry den jakou máte zkušenost s vstřikovačema AC W01 ?Standa

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 12.02.2015 13:35

Dobrý den Pepo,
Pro Felicie 1,3 mono používáme svíčky Denso K20PRU (variantně i Q20PRU, na rozdíl od K20PRU mají šroubovací koncovku na kabel), nebo současný model z hlavy tuším K20TT. Jsem přesvědčen, že jich máme trvale dostatečné množství skladem. Na čísle 266 035 621 se můžete našeho skladníka zeptat na aktuální stav.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 12.02.2015 13:34

Dobrý den pane Pacovský,
Plynovému pohonu se věnuji již mnoho let, nějaké znalosti a zkušenosti jsem načerpal. Naopak o svém slohu valné mínění nemám, ale přesto děkuji za Vaši pochvalu.
Roční nájezd 12.000 km není nic moc, návratnost by ve Vašem případě nebyla nejrychlejší. Pokud byste chtěl problematiku probrat podrobněji, klidně se u nás někdy zastavte, nebo mi pošlete mejlem telefon a já Vám zavolám. Ale konečné rozhodnutí zda jezdit na benzin nebo LPG bude stále na Vás.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 12.02.2015 13:34

Dobrý den Petře,
Za 5.000 km by měl motor spotřebovat cca 500ml aditivace – celou nádobku. Pokud jí spotřeboval méně, upravte si dávkování, je to poměrně snadné. Vaše spotřeba je malá, povolte si nepatrně seřizovací šroubek dávkovače (pootočte s ním proti směru hodinových ručiček). Poznamenejte si stav hladiny a najeté kilometry. Po např. 500 km (většinou jedno tankování LPG) se podívejte, zda ubylo oněch cca 50ml. Když ubylo méně, ještě nepatrně povolte, v opačném případě nepatrně přitáhněte.
Ohledně chcípání mohu doporučit jediné – kontrolu nastavení systému. Zavolejte na náš příjem zakázek a domluvte si s kolegy (já tam dnes nejsem…) termín návštěvy.
S pozdravem Ivan Vodička

Pepa 12.02.2015 06:24

Dobrý den,mám feldu r.v.96,1,3 50kw,bmm ,lpg systém Tomasetto,jaké doporučujete svíčky?