Přeji dobrý večer, uvažuji o koupi staršího Citroena Berlingo 1,4 a jeho přestavbě na LPG. Rok výroby bude cca 2007, počet najetých kilometrů asi 100 000. Předpokládám, že ročně ujedu asi 12 000 Km. Po pročtení zdejšího diskuzního fora (blahopřeji k Vašim odborným znalostem a krásnému slohu) začínám váhat, zdali se mi montáž vyplatí. Když připočtu doporučenou aditivaci ventilů, tak nevim nevim.
Dobrý den,
Mám u vás montovane lpg lovato s aditivaci jlm v toyote avensis od lonskeho podzimu. Najeto cca 5tis, v nadrzce aditiva ubyla pouze polovina. Není to málo? Není nastaven privstrik benzinu ve vyšších otáčkách. Při poslední cestě se mi při pulhodinovem pojizdeni v koloně stalo,že to třikrát chvíli.prepnul jsem raději na benzin.co s tim? Jinak spokojenost.
Dobrý den tazateli 2305,
Montáž Forda Fiseta ST s motorem ST 150 o výkonu 110kW jsme zatím neprováděli. Technologicky by přestavbě nemělo nic bránit. Určitou komplikaci můžeme mít s prostorovým uspořádáním – do poměrně malého vozu je montován velký výkonný motor, a kolem něj bude velmi málo místa na LPG komponenty. Přesto si myslím, že po prohlídce vozu bychom Vám nějaký způsob přestavby nabídli.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat uvažuji o koupi Ford Fiesta ST (2006) a chtěl bych tam dát LPG. Na kolik by vyšla přestavba a je vhodné do toho to auta vůbec LPG dávat kvůli životnosti motoru?
Dobrý den Láďo,
Přestavbě Xantie 2,0T by nemělo nic bránit. 300.000km na tachometru je hodně, ale podstatné je kolik toho má motor před sebou. V jeho „věku“ to podle mě záleží na tom, jaký měl servis a údržbu, ale také na zacházení – prohřát motor než po něm budu chtím velký výkon, dochlazovat turbo po dojezdu z vyšších zátěží, měnit oleje a filtry atd. Viděl jsem i vozy na LPG s vyšším nájezdem kilometrů.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Včelák,
Jsem rád že jsme Vám mohli pomoci.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den zajímalo by mě jestli jde provést zástavba LPG do vozu Citroen Xantia s motorem 2.0i Turbo 108kW který má najeto 300000km.Děkuji za info s pozdravem Láďa.
Dobrý den pane Vodička . Moc děkuji za zodpovězené dotazy. Včelák
Dobrý den Pavle,
Výrobky polské firmy AC S.A. používáme pro přestavby již řadu let ( tuším minimálně 8 let). Výrobce AC Stag je držitelem certifikátu ISA 9001. Řada Stag se postupně vyvíjí, kvalitativně s těmito výrobky nemáme problém. Ostatně to bychom tyto systémy nemontovali a nahradili je v naší nabídce jiným zařízením – na trhu je výrobců skutečně dost. Pochopitelně např. systém BRC má podle našich zkušeností mj. přesnější vstřikovače se stabilnější dávkou ve všech provozních režimech. Ale kvalita a životnost systému BRC je vykoupena např. vyšší cenou ND. Vaše vozidlo z roku 1999 nemá zdaleka takové nároky na přesnost dávkování paliva (plní pouze emisní normu Euro 2), a proto považuji systém Stag pro toto vozidlo bez problémů za dostačující. Systém BRC by bylo výhodné volit například pokud byste jezdil velké množství kilometrů (např. 50.000km ročně) nebo chtěl v dohledné době vyměnit vozidlo za novější, které by plnilo přísnější emisní limity, a LPG systém byste do něj chtěl přemontovat.
S pozdravem Ivan Vodička