Přesně takto se Lovato hlásí o servisní prohlídku. Standardně nastavená po 360 hodinách provozu, resetuje se LPG diagnostikou.
Dobrý den, měl bych dotaz k systému Lovato. LPG již mám v autě cca 2 roky a teď mi začala při vypnutí motoru pípat řídící jednotka (tlačítko) Znamená to nějaký problém? Dle všeho funguje standartně LPG se klasicky startování na benzín po zahřátí se normálně přepne na LPG. Jen při vypnutí motoru zapípá a rozsvítí se oranžová a rozbliká zelené kontrolka. Předem děkuji za vaší odpověď.
Dobrý den pane Vodičko, rád bych pořídil VW CADDY na LPG, a proto si dovoluji Vás požádat o odborný názor zda je vhodné zakoupit Caddy Bi Fuel 1,6 75 KW s již namontovaným továrním LPG, anebo je v tom nějaký háček. Mám tím na mysli revize, servisování u vás nebo jen u VW? Jakou roli v tom hraje stáří vozu? Nebo je lepší pořídit Caddy 1,6 benzin a LPG realizovat nově? V tom případě je dodatečně namontovaný systém s nádrží LPG pod podlahou jako u továrního produktu? Jde mi o srovnání, čemu byste Vy dal přednost, bude pro mne rozhodnutím. Děkuji Vám za pomoc.
Dobrý den Honzo,
Pro Opel Corsa z roku 2003 můžeme použít libovolný sekvenční systém z naší nabídky. Nevím v jakých provozních podmínkách nejčastěji jezdíte, kolik km má Corsa za sebou atd. Ale pokud bych měl pouze na základě stáří vozu doporučit, přiklonil bych se k některému ze systémů polského výrobce AC Stag (varianty Stag 4 Plus nebo Stag Q-Box Basic). Dále bych pro Vaši Corsu doporučil nějaký ze způsobů aditivace ventilů. Podrobnosti máme zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> .
S pozdravem Ivan Vodička
Ještě pro upřesnění dotazu č. 2273, jde mi hlavně o spolehlivost a nákladovost případného servisu a údržby.. nejlepší poměr cena/výkon. Děkuji
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jakou značku z vámi nabízených výrobců byste doporučoval pro montáž LPG do Oplu Corsa 1.2 55 kW, r.v. 2003? Děkuji za odpověď.
S pozdravem Honza
Dobrý den pane Málek,
Zobrazování množství plynu v nádrži je skutečně výrazně nejslabší část systému. Problém však není v diodovém zobrazovači (přepínači). Největší nepřesnost je v magnetickém přenosu z plováku multiventilu na elektrický snímač jeho polohy. To je věc principielní, daná konstrukcí homologovaných komponentů a v současnosti ji nejsme schopni obejít. Další, podstatně menší nepřesnost je skryta v zatlumení a zprůměrování hodnot snímače v řídící jednotce. O nepřesnosti zobrazování zásoby LPG víme. Proto naše zákazníky upozorňujeme, že je indikace množství LPG poměrně nepřesná a ukazatel je pouze orientační.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,
diodový ukazatel paliva lpg je poněkud problémový. Zajímalo by mě jestli jsou i jiné spolehlivější ukazatele a na kolik by cca přišly? Děkuji
Dobrý den Ivane,
Motory K4M-A6 v Dacii Logan a Duster jsou poměrně často přestavovány. Do těchto motorů doporučujeme nějaký způsob ochrany ventilů (podrobnosti zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> ). Konkrétní provedené bychom si domluvili při event. zadávání zakázky.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Ivo,
Přestavbu nových modelů Hyundai (ale i dalších) na LPG si zajišťují jednotliví prodejci. Centrála výrobce jim stanovila typ LPG systému a podmínky montáže (a patrně i cenové podmínky). Někteří prodejci si na přestavby a revize nechali proškolit svého mechanika. Od dovozce LPG systému si koupí sadu pro přestavbu včetně naprogramované řídící jednotky. Sadu tento mechanik podle návodu namontuje do nového vozu. Jiní prodejci Hyundai si tyto přestavby (ale i následný servis LPG) nasmlouvají u jim blízké plynařské firmy. Ta jim následně na každém plynovém voze provádí všechny práce spojené s alternativním pohonem dodavatelsky. Poměr prodejců kteří zvolili první nebo druhý způsob se v čase mění tak, jak se mění i prodejní síť této značky. Na konkrétní podmínky u Vás se zeptejte ve Vašem autosalonu.
S pozdravem Ivan Vodička