Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 12.01.2015 08:34

Dobrý den Martine,
Dnes jsme to probrali osobně, uvidíme co ve čtvrtek na voze najdeme.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 12.01.2015 08:34

Dobrý den pane Kropáček,
Já bych určitě nedoporučoval zaslepení přetlakového ventilu, ale pravděpodobně výměnu reduktoru. Samostatný přetlakový ventil jsem jako ND neviděl, předpokládám že by se u výrobce reduktoru dal objednat, ale nevím cenu ani možný termín dodání.
S pozdravem Ivan Vodička

Mirek 10.01.2015 16:30

Ještě jednou dobrý den. Tady tazatel 2250/Miroslav Janský/, omlouvám se, přehlédl jsem kolonku "podpis". Děkuji za odpověď, jistě ve všem máte pravdu. Mě se spíš jedná o to jaký druh na tento motor a hlavně výrobce zvolit. Každý, kdo se LPG zabývá, zastupuje obvykle pouze jednu značku a tu preferuje. Mě by zajímalo, jestli existuje / nebo byste byl schopen a ochoten/ mi nastínit nějaký žebříček kvality, spolehlivosti, popř. poměru výkon-cena. Ještě jednou se omlouvám za nepodepsání a předem děkuji. Mirek.

Martin 10.01.2015 15:17

Dobrý den,reaguji na Vaší odpověd ohledně Mazdy 323f 1,8 model BA.(LPG).Já to auto mám teprve týden.Jelikož jsem z Prahy,byl jsem u Vás na firmě Harfa ohledně toho jak jsem zde popisoval problém.Paní mě řekla pokud se bude tato závada opakovat, mám se objednat na servis.V pondělí na Váš servis zavolám a objednám se.Děkuji ,S pozdravem Martin

Zdeněk Kropáček 10.01.2015 12:20

Dobrý den, po zjištění uniku plynu zistili v servisu LPG, že je u regulátoru /výparníku/ vadný ventil pro odpouštění přetlaku s tím, že se údajně samotný ventil nedodává a že je třeba vyměnit celý regulátor. Prosím o laskavé sdělení, zda se toto tvrzení zakládá na pravdě. Jde o plynové zařízení AGC O1.06 /regul.výr.č.4E 0763/. Ventil mi zaslepili s tím, že se to tak dělá. Děkuji

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 10.01.2015 09:06

Dobrý den Mirku,
Provedení přestaveb Loganů v různých verzích a plynových systémech si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/DACIA/3245.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Pro přestavby Loganů můžeme použít všechny systémy pro sekvenční vstřikování LPG z naší nabídky. Pouze bych doporučil nějaký ze způsobů dodatečné aditivace ventilů – více máme zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> .
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den tazateli 2250,
Vašemu dotazu rozumím. Když si budete vybírat pouze podle recenzí prodejců nový automobil, také v tom bude zmatek. Jeden Vám bude doporučovat pouze nového „šviháka z Boleslavi“, a druhý naopak podstatně lepšího „krasavce z Nošovic“. Do nového auta si alespoň můžete sednout, vyzkoušet látky sedaček, obložení palubky, výkon, přístup do kufru atd. Získáte nějaký libý či nelibý pocit. To hlavní – životnost, stálost funkčních i komfortních parametrů ale stejně poznáte až vlastním provozem a časem. U LPG systémů je to horší v tom, že si do nich obrazně řečeno ani nesednete a nevyzkoušíte – není, čím by se Vám název nebo barva krabice komponentů zalíbila. Tak to zkuste jinak. Poohlédněte se ve svém okolí po nějaké hodnověrné firmě a nechte si od nich doporučit. Vybíral bych firmu, která funguje pod stejným názvem, se stejnými telefonními čísly, pokud se dá zjistit i se stejným základem pracovníků na stejné adrese. Pak se dá předpokládat, že je při případné reklamaci najdete a budete mít kam se vrátit také v dalších letech se servisem Vašeho LPG systému. Přestavba na LPG by měla být jejich hlavní činností. Pokud je pouze jako doplněk pro chvíle kdy nebudou mít dostatek práce ve své specializaci (např. montáži autorádií, taxametrů, výměny výfuků, reklamní činnost …), nedá se předpokládat, že se to naučili a budou svojí práci dobře rozumět (v dnešní době na všeuměly příliš nevěřím). Pokud ve svém okolí najdete firmu, kde si řeknete „tady by to šlo“, máte rozhodnutí za sebou. Důvěřujte jim a nechte si doporučit konkrétní provedení přestavby od nich. A stejně jako u koupě nového vozu poznáte až časem a provozem, zda se Vám výběr povedl. Lepší rada mě nenapadá.
Jinak naše provedení přestavby Mazdy CX-9 se systémem BRC si můžete prohlédnout ve fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/CX-9/3895.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> .
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den Martine,
Neznám stáří Vašeho vozu, typ ani stáří plynového systému, stav motoru a LPG komponentů. Ráno se přepne spíš po půl minutě nebo 3 minutách? Otázek bych měl ještě více, ale zde na foru zkusím hádat. Sázel bych na nečistoty v reduktoru, nebo i ve vstřikovačích plynu. Doporučím Vám, zjistěte typ systému, a ve Vašem okolí si najděte firmu, která má s daným systémem zkušenosti. Těm svěřte opravu a následné seřízení. Pak byste mohl být s LPG pohonem spokojený.
S pozdravem Ivan Vodička

Mirek 09.01.2015 21:25

Dobrý den uvažuji o přestavbě LPG pro Dacia logan MCV 1.6 77kW, prosím o radu zda je to možný a jakou značku doporučujete z vlasní zkušenosti. Děkuji za informace.

Anonym 09.01.2015 19:09

Dobrý den, zvažuji koupi Mazdy cx 9, 3,7 204 kW a následné přestavby na LPG. Zadal jsem na internet poptávku a každý den se mi hlásí několik firem s různými nabídkami. Jak cenovými, tak i tak i co se značky systému týče. Chtěl bych se v tom nějak zorientovat. Každý říká, že ten jeho je nejlepší a ostatní jsou špatné. To je logické, ale nepřehledné. Můžete mi v tom pane Vodičko udělat alespoň trochu jasno? Moc děkuji za informace.