Dobrý den.Zakoupil jsem automobil Mazda 323f 1,8 model BA.Mám prosím takový problém.Ráno nastartuji a po nějaké chvíli se to automaticky přepně na plyn-což je správně.Ale na ten plyn to jede velmi špatně.Auto nemá výkon,cuká,kucká,vynechává plyn,jakoby to jelo na 3válce.Dám neutrál a auto chcípne.Opět nastartuji a po chvíli se to přepne na plyn a zase to samé-škube to ,kucká to ,jakoby se to dusilo,přidáte na plynovém pedálu a auto jakoby spomalovalo.Ale všiml jsem si,jakmile se ručička ukazetele teploty vody na přístrojové desce zastaví na polovině,tak auto jede na plyn uplně krásně.Má to ten správný výkon-jakoby to jelo na benzín a auto na neutrál nechcípne.
Dobrý den tazateli 2246,
Nejsem přesvědčen o tom, že by se v současnosti prodávaly vozy s nějakou přípravou na LPG a přitom tam LPG nebyl. Pokud jste jako předchozí vůz měl Felicii, mohu pro přestavbu na LPG doporučit např. Fabii s některým z motorů MPI (1,2 51kW, 1,4 63kW…). Pokud uvažujete o jiné kategorii vozů (jiné než Škoda, větší model, vozidlo Off Road atd), bude nejvhodnější když se u nás stavíte nebo alespoň zavoláte. Vyslechneme si Vaše představy a pokusíme se poradit.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Martine,
Provedení přestavby Audi A6 s motorem 2,7 biturbo o výkonu 184kW si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/A6-Allroad/3333.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> . U této přestavby si neuvědomuji že bychom dávali menší akumulátor. Pokud máte jiný model, bylo by nejlepší, kdyby jste se u nás zastavil. Prohlédneme prostorové uspořádání Vašeho vozu a domluvíme se na možnostech.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,před asi 15 lety jste mi montovali altrnativní pohon LPG do Felicie LS.Nyní se rozhoduji,zda koupit auto,které má LPG již z výroby a je nabízeno za nárůst KC o 20 tisíc,nebo auto s kratší záruční dobou a pak k Vám přijet na přestavbu.Asi mi doporučíte alternativu druhou.Můžete mi doporučit nějaké auto,které má z výroby jen přípravu na LPG(a co vše by to podle Vás mělo být),abych se mohl pro přestavbu rozhodnout později,třeba až zase začnou růst ceny benzínu?Jako důchodce by mě to nutilo se pak rozhodnout k přestavbě.Děkuji předem za odpověď.
Dobrý den, chci se zeptat, zda nebude problém přestavba na LPG u AUDI A6 2.7 Biturbo a zda motor zvládne vyšší tepelné zatížení. Slyšel jsem, že bych musel koupit i menší baterii Děkuji za odpověď, Martin
Dobrý den Jane,
Děkujeme za důvěru. Přestavby motorů BMW nemívají problémy s ventilovou vůlí, pokud mě paměť neklame, tak jsme při jejich přestavbách aditivaci nikdy nepoužívali, nevidím to jako nutnost. Pokud by se u tohoto vozu montovala externí aditivace, muselo by se jednat o dávkovací sadu s tlakovým čerpadlem, více zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Elektronicke-tlakove/3883.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> . U Vašeho motoru s technologií Valvetronic použití podtlakových dávkovačů není účinné – v sacím potrubí není podtlak a dávkovač by nefungoval.
Tolik ve stručnosti, při eventuelním objednání zakázky bychom možnosti přestavby pochopitelně probrali detailně.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobry den pane Vodicko,
predpokladam prestavbu na LPG u Vasi firmy jedna se o vozidlo znacky BMV 745i 245KW r.v.2004. Uvazuji o systeme BRC mam vsak
na Vas otazku. Je potrebne zabudovat pri prestavbe zarizeni na primazavani ventilu,jestli ano tak jake doporucujete a jake Vy montujete. Dekuji za odpoved
Jan
Dobrý den pane Novák,
Bez problémů Vám odpovím, jen nevím jestli Vás moje odpověď uspokojí. Neptun Harfa (stejně jako jiní koncoví prodejci LPG, benzinu, ale i rohlíků, piva atd.) nakupují u výrobců či velkoprodejců zboží za určitou cenu. K té si musí připočítat svoje nezbytné náklady (elektrika, amortizace technologií, mzdy, daně atd.) a také určitý zisk. Tak vznikne nějaká představa o možné prodejní ceně. A aby každý prodejce dokázal uspět na trhu, snaží se v dnešní době (na můj vkus až nepatřičně) podbízet nejnižší možnou cenou. Nejlépe tak, aby byl levnější než sousední konkurent a „přetáhl“ k sobě i jeho věrné zákazníky. Tak (alespoň u nás) vznikne výsledná prodejní cena – kompromis mezi přáním a možnostmi trhu. Ale všichni, i čerpací stanice Neptun Harfa jsou limitováni cenou od dodavatele. Rafinerie nakupuje ropu, té se cena vstupní suroviny patrně skutečně zlevnila. Ale naše nákupní cena plynu Vámi udávané 50% zlevnění ropy v současnosti ani vzdáleně nezohledňuje. Přesto Vám asi udělám přeci jen malou radost – poslední závoz LPG jsme již měli za nižší cenu, a proto je již od včerejška cena LPG na naší čerpačce 16.40 – o 0,50 Kč méně než jste uváděl. A dnes jsem se dozvěděl o dalších výrazných sníženích cen konkrétně z jižních Čech. Jestli se nám podaří nakoupit další závozy LPG na čerpačku také levněji, projeví se to i na příznivější ceně na stojanu. A na závěr doplním, že pro zákazníky kterým jsme prováděli přestavbu na LPG platí stálá sleva 0,50 Kč z každého litru LPG. I přes skutečnost, že byly určité časové úseky kdy byla tato sleva (právě s ohledem na ceny dodavatele a konkurenčních čerpacích stanic) ekonomicky nesmyslná, držíme ji pro naše věrné zákazníky bez jediného přerušení již 18 let.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Vodičko, asi to nebude dotaz přímo na Vás, ale docela mne udivuje cena LPG na čerpačce Harfy. 16,90 Kč je cena,která byla i při 100 USD za barel ropy, nyní je 55 USD a jak vidno, s cenou se moc hýbat nechce. Nechci vidět, za kolik bude u vaší čerpačky stát LPG, až se cena ropy vrátí na 110 USD. To bude asi raketa. Ale mohu Vás ujistit, že takových čerpaček po republice je 90%, u kterých se moc s cenou LPG, benzínu nebo nafty směrem dolů hýbat nechce.
Dobrý den Eriku Edemsi,
Váš příspěvek je velmi povšechný. S tvrzením, že obecně u …“moderních motorů cena zvítězila nad zdravým rozumem“ souhlasím. Ale obecně říci že :“ Focus 1,6 je velmi nevhodný motor pro provoz na LPG…“ s tím nesouhlasím. Já sám s jedním Focusem 1,6 na LPG jezdím (a Focusů jsme přestavovali poměrně velké množství), a mě ventily drží. Jsou pochopitelně i majitelé kteří jezdí na LPG a motor po x km odešel. Ale úplně stejně existují i řidiči, kteří jezdí pouze na benzin (nebo naftu, nebo E85), a motor jim po x km také odešel. Motory, hlavy válců i ventily odcházely i u starých „poctivých“ motorů při provozu na benzin, motoráři existovali vždycky. Ale pravdou je, že při provozu na LPG je motor více tepelně zatěžován, a toto riziko je vyšší. Proto u motorů „ve ventilovém ohrožení“ doporučujeme nějaký ze způsobů dodatečné aditivace.
Předchozí tazatel poptával motor 1,6 92kW typ PNDA. To je nový typ motoru, přestavovali jsme jej pouze jednou v C-Maxu zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Grand-C-MAX/3806.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> v 08/2013 při stavu 19.000km, naposledy u nás byl na servis v 12/2014 při 48.000km a nemáme evidován žádný problém s provozem. Vím že jedno vozidlo s nájezdem 30.000km na LPG není nijak vypovídající zkušenost, ale přesto alespoň nějaká.
Tolik ve stručnosti k Vašemu příspěvku
Ivan Vodička