Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 21.10.2014 10:58

Dobrý den pane Škoda,
Doporučil bych to, co už bylo patrně provedeno: kontrolu všech spojů a potrubí od přípojky plnění až k LPG vstřikovačům přenosným detektorem, event. ještě pěnotvorným roztokem. Také bych se podle Vašeho popisu zaměřil na vývod přetlakového ventilu reduktoru – některé typy reduktorů jej mají integrován do snímání podtlaku, jiné samostatně. Pokud je někde netěsnost, musí se projevit.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 21.10.2014 10:58

Dobrý den Petře,
Přestavba Roveru je možná se systémy sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG. Provedení přestavby Roveru 75 (s jiným motorem) si můžete prohlédnout v naší galerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/75/3897.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . V případě dalších dotazů či konkrétní domluvy na montáži kontaktujte náš příjem zakázek na čísle 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

Vojtech Skoda 21.10.2014 09:28

Dobry den,
resim jiz delsi dobu problem s mirnym zapachem plynu v kabine. Vuz jsem jiz koupil s pomerne cerstve nainstalovanym LPG systemem LOVATO Easy fast, ktery je jeste v zaruce.
Typ vozu je BMW X5 4.8i dovoz z USA. LPG system funguje naprosto skvele vuz krasne zabira stejne jako s benzinem az na ten mirny zapach. Ten je citit hlavne kdyz vuz stoji
delsi dobu, napriklad pres noc na parkovisti a co jsem vypozoroval tak kdyz je nadrz vice naplnena, v pripade provozu na rezervu nebylo citit nic. Jako prvni jsem navstivil
servis zabyvajici se LPG systemy, kde byla provedena kontrola na tesnost aj. bohuzel s negativnim vysledkem na unik. Dale jsem do vozu poridil detektoru plynu...se stejnym vysledkem.
Jako posledni jsem zkusil kratce pred prijezdem domu prepnu manualne na benzin aby LPG okruh nebyl aktivni ale to take nepomohlo. Zde se mi ze je to citit prevazne ze zadni casti,
v oblasti nadrze tak si rikam jestli viceucelovy ventil plni svou funkci. Prosim o rad, mockrat dekuji.

Peter 20.10.2014 22:51

Zdravim chcem sa spytat na prestavbu na lpg Rover 75 1,8 16v r.v.2001

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 17.10.2014 17:59

Dobrý den Katko,
Pokud se jedná o zástavbu LPG kterou provedl prodejce vozu (nový vůz z roku 2013), patrně se budete muset z důvodu jejich záručních podmínek obrátit na Vašeho prodejce a řídit se jeho podmínkami. Ale obecně je možné namontovat externí aditivaci ventilů (FlashLube, VAP Saver, Electronic Valve Protector atd) a následně snížit nebo zcela vypnout nastavení přívstřiku benzinu. Pak by klesla Vámi udávaná spotřeba benzinu např. na 0,5-1,5 litru (pro starty motoru) a odpovídajícně by vzrostla spotřeba plynu. Podrobněji si o aditivaci ventilů můžete přečíst na našich stránkách zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> , a nebo můžete kontaktovat náš příjem zakázek na čísle 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

Katka 17.10.2014 15:31

Dobrý den,

máme KIu CEED 1,6 benzín, rok výroby 2013, kde máme spotřebu LPG cca 6-7 litrů, a spotřebu benzinu cca 2,5-3 litry. V servisu Kii nám doporučili domontavat VAP SAVER a prý by se měla spotřeba snížit. Doporučili by jste nám domontovat VAP SAVER?

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 16.10.2014 14:36

Dobrý den MiroK,
Pro přestavbu tohoto vozu bych doporučil systém sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG AC Stag 300 Plus. Se vstřikováním benzinu „Fullgroup“ ve Vašem voze si bez problémů poradí, technologicky je plně dostačující.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 16.10.2014 14:36

Dobrý den Ivane,
Citroena 1,6 HDi uvedeného ve Vašem odkazu Vám na LPG nepřestavíme. Vůz má vznětový (naftový) motor, námi nabízené přestavby je možné použít pouze pro zážehové (benzinové) motory.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 16.10.2014 14:35

Dobrý den Davide,
Vaše představa že: “ Chápu to tak, že od hranice, od které je nastaven přístřik je zvýšené riziko poškození ventilů a do této hranice, tzn. i těsně pod touto hranicí, toto riziko není…“ není správná. Problematiku máme objasněnou v úvodním článku o aditivaci zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/…">www.neptun-harfa.cz/…</a> . Ze zde uvedeného vyplývá, že motor je při provozu na LPG zatěžován o něco více než na benzin vždy, v celém provozním rozsahu. Se zvyšováním zátěže a otáček motoru postupně narůstá i tepelné zatížení horkých dílů, ale skutečně není nikde a pro žádný motor stanoveno (ani doporučeno), kdy tepelná zátěž motoru při provozu na LPG dosáhne maxima možné zátěže při provozu na benzin, a od té chvíle by bylo nejlepší ji dále nezvyšovat.
Zkuste si představit sám sebe např. při vzpírání. Každý zvedneme pouze určitou zátěž, kdybychom si naložili více, nepůjde to (činka mi spadne na hlavu, přetrhnu si vazy nebo si jinak ublížím). To je mých 100% možného. Ale představa, že např. s 80% této váhy budu cvičit jak chci dlouho a navíc mě to neunaví, nebude nadměrně opotřebovávat klouby, šlachy, oběhový systém atd. je mylná. Obdobně s motorem. Pokud bych např. se svým Focusem jezdil bez aditivace ventilů pouze po městě, patrně by se nic nestalo. Když bych při každé jízdě několikrát prohnal motor při předjíždění do maxima, také by se mu nic nestalo. Ale když bych jezdil pravidelně po dálnici 140km/h např. z Prahy do Brna (delší jízdy ve vysokém procentu zátěže motoru), už by to bylo podstatně horší - obdobně jako v mém příměru se vzpíráním.
Proto si myslím, že zejména při dálničních jízdách je vhodné občas motoru tepelně ulevit, např. přívstřikem benzinu.
Pokud jezdíte často po dálnicích, může pro Vás být místo přívstřiku vhodnější a možná i ekonomicky zajímavější elektronická aktivace ventilů – viz zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Elektronicke-tlakove/3883.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> .
S pozdravem Ivan Vodička

MiraK 15.10.2014 20:18

Dobrý den, rád bych se Vás zeptal, jaký systém LPG a od jakého výrobce by jste mi doporučil pro montáž do 5-ti válcového benzínového motoru s kontinuálním el. vstřikováním Digifant, do výkonu motoru 100kW, používaném ve voze VW T4 rv96. Poznámkou dodávám, pulz pro benzínové vstřiky je od jednotky ECU pro všechny současný, napájený z jednoho konektoru. Předem děkuji za odpověď