Dobrý den pane Kolda,
Pokud je spotřeba dlouhodobě vyšší, doporučil bych nastavení na odpovídající úroveň. Když už máte elektroniku, tak ať dělá to, co má.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,mám dotaz,zda lze namontovat LPG do vozu 1,8 TSI.
Děkuji za odpověd.Berger
Dobrý den, nevím kde by mi do auta namontovali italský systém OMVL, měl jsem ho v dovezeném autě z Itálie, najel jsem přes 200000km bez šáhnutí,marně sáním firmu která to montuje. Děkuji za radu. Pepík
Jirka Novák Reaguji na můj problém ohledně mého ROOMSTRA ze dne 28.5.t.r. v Kralupech n/Vlt ve Škodě auto mi vyměnili vysokonapětovou cífku na 2 válci a je po problému chodí na BA i na LPG DĚKUJI za radu zaměstnancům NEPTUNU na Harfě
Díky za odpověď, jojo je to měřeno dlouhodobě, každopádně dražší provoz není problém spíše jestli to nevadí motoru ... B-)
Dobrý den pane Kolda,
Podle Vámi zjištěných hodnot je spotřeba aditiva o cca 30% vyšší. Nemyslím, že by to mohlo něčemu škodit. Pouze bude nepatrně dražší provoz (skutečně nepatrně). Pokud je to dlouhodobě změřené (2-3 tis. Km), stálo by za úvahu lehce upravit dávkování.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Kuno,
V nedávné době se na trhu objevilo poměrně hodně nových firem nabízejících přestavby na LPG. Podle mě je to dáno zejména tím, že servisům ubývá jejich dosavadní práce a tak přemýšlí, jak uplatnit svoji volnou kapacitu. To se týká nejen nezávislých, ale i autorizovaných servisů. Mnoho z nich donedávna doporučovalo „plyn pouze do sporáku“ a nyní se přeškolují na montáže LPG (to nemyslím jako kritiku, ale pouhé konstatování faktu). Výsledkem je to, že roste konkurence a klesá konečná cena pro zákazníka. Ale s klesající cenou ne vždy zůstává potřebná kvalita jak použitých komponentů tak i vlastní práce. Pokud nemáte mechanika s nějakou zkušeností s pohonem na LPG, čeká Vás poměrně dlouhá cesta.
Budete potřebovat získat osvědčení pro Revize LPG systémů pro pohon motorových vozidel, a Oprávnění k provádění montáže a servisu od držitele Typového schválení přestavby určitého LPG systému. Tam budete pochopitelně muset projít určitým školením na Vámi vybraný typ LPG systému.
A pak budete jako řidič s „mokrým řidičákem“ – na začátku cesty po které budete sbírat potřebné zkušenosti. Zjistíte, že vlastní přestavba běžného vozu typu Fabia 1,4 63kW není nic moc složitého. Zato diagnostika a servis staršího systému ve starším voze – to je jako když čerstvý řidič z venkova přijede do pátečního pražského provozu a začne hustě pršet… To je ta chvíle, kdy začnete sbírat potřebné zkušenosti a budete profesně růst. K tomu Vám popřeji mnoho štěstí a úspěchů.
Asi začněte výběrem LPG systému a jeho dovozce či výrobce – Vašeho budoucího dodavatele. S ním budete spolupracovat na potřebných smlouvách a školeních.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, mám dotaz ohledně přimazávání ventilů. Může způsobit nějaké potíže nebo problémy když místo 100 ml aditiva na 1000 km jde do sání cca 130 ml? (vháněno tlakově dle impulzů). Motor má 96 Kw jestli to má nějaký vliv ... díky za odpověď.
Dobrý den,měl bych zájem získat certifikát provádět montáž LPG.Co proto mám udělat,na koho se obrátit? Provozuji vl.autoservis. Děkuji za odpoved. Kuno.