Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 28.05.2014 08:51

Dobrý den pane Novák,
Pokud se jedná o originální přestavbu ze Škodovky, bude patrně od výrobce zablokován vstup do ŘJ LPG. Pak budete muset navštívit servis Škoda ke zjištění závady. Systémy LR obecně mají nastavenu min. teplotu pro přepnutí poměrně vysoko. Podle Vašeho popisu se mi zdá, že se sytém přepíná poměrně brzo, po 400 metrech. Pak by mohlo docházet k nedokonalému odpařování plynu a následnému zahlcení motoru. Zkuste zkontrolovat množství chladicí kapaliny. Následně před studeným startem přepnout pouze na benzin, a první cca 2 km jet pouze na benzin, až potom přepněte na LPG. Ale pro konečné určení vady a opravu je nutná diagnostika signálů v ŘJ, a to bude patrně možné jen ve Škodovce.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 28.05.2014 08:50

Dobrý den pane Černý,
Přemontáž LPG systému z jednoho vozu do druhého je možná. Ve Vašem případě se jedná o identická vozidla, takže by nebyl problém s kompatibilitou (velikost nádrže, výkon reduktoru a dávkovačů LPG…). Ale po každém podstatnějším zásahu do motoru či LPG systému (a tím je nepochybně i přemontáž do jiného byť identického motoru) je nutná kontrola funkce a event. úprava parametrů dávkování LPG. Pro systém Koltec nemáme k dispozici diagnostické připojení ani potřebný SW a zkušenosti. Proto Vám doporučím zkuste najít servis, který má možnost po přemondáži udělat i seřízení Vašeho systému. Bez toho nebude přemontáž dobře provedena, a může se i stát, že LPG systém fungovat nebude.
S pozdravem Ivan Vodička

Jirka Novák 28.05.2014 02:53

Prosím poraďte vlastním Škoda ROOMSTER 1.4 16 V zakoupil jsem jej v roce 2008 s nainstalovaným systémem LPG Landi Renzo (regulátor, vstřikovač LPG obojí,Landi Renzo) a multiventil Tomasetto. Porucha start normální (na benzin) po ujetí cca 400 m přepne na LPG po cca 10 min začne blikat lambda začne pískat porucha, zastavím, motor se hádá jako by šel na 2 nebo 3 válce zastavím vypnu klíček do polohy O též vypnu tlačítkem LPG na kostičce která signalizuje množství LPG nebo jízdu na LPG, znovu nastartuji a vše se opakuje stále v kratších termínech pane techniku poraďte v přípaďě potřeby se snad k Vám nějak doplazím na autě doslova visím

Robert Černý, 27.05.2014 20:16

Dobrý den,chtěl bych se zeptat jestli jde přendat lpg z vozu do vozu.Vůz je stejné značky i typ a motor je shodný.Vůz je opel vectra b 1.6i 16V a lpg je značky KOLTEC.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 26.05.2014 11:43

Dobrý den Petře S.
Podle Vašeho popisu bych tipoval na vadné čidlo teploty reduktoru. U tohoto systému to bývá mosazný šestihran zašroubovaný do reduktoru. Vedou k němu dva tenké dráty (většinou černý a oranžový). Pokud byste chtěl bližší podrobnosti, můžete mi zavolat, a nebo mejlem poslat SPZ pod kterou jsme vozidlo montovali. Pak bych si našel typ reduktoru a tudíž i teplotního čidla.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 26.05.2014 11:43

Dobrý den Tomáši,
Váš popis ve mně vzbuzuje přesvědčení o špatné funkci reduktoru, který se výměnou membrán nepodařilo odstranit.. Samovolný únik plynu z reduktoru i po vypnutí motoru je důvod k okamžitému odstavení LPG systému z provozu. V tomto stavu jednoznačně nedoporučuji plyn používat. Pokud jste si s tím napoprvé svépomocí neporadil, doporučím obraťte se na servis který se specializuje na systémy Elpigas (ostatně reduktor je součástí vyhrazeného plynového zařízení kde u bezpečnostních důvodů není místo pro laické zásahy).
S pozdravem Ivan Vodička

Petr S. 25.05.2014 22:45

Dobrý den, mám Mondeo 2.0 duratec, system AC Stag montovaný u Vás před 3mi lety. Celkově je provoz na plyn bez problémů, akorát poslední dobou občas blbne přepínání na LPG. Budu konkrétní - studené např. ranní starty jsou bez problému (doba přepnutí odpovídá venkovní teplotě a je to od montáže pořád OK), ale pokud nastartuji v průběhu několika hodin podruhé (takový "poloteplý" start), ačkoli je jasně teplý motor a i ručka teploměru to ukazuje, nechce se to přepnout na plyn. Jezdím přes Plzeň a obvykle se mi to přepne až při parkování u domu (tj. asi po 10 - 15 minutách a cca 5-6km - i v horku). Není to však pravidlo. Mám pocit, že to trochu závisí i na počasí a tlaku. Někdy je to náchylnější, jindy bez problému.. Co by prosím podle Vás mohlo být příčinou? Nějaké vlastní teplotní čidlo LPG systému? Děkuji Vám za odpověď a přeji mnoho úspěchů

Tomas 25.05.2014 21:59

obrý den, mam problém s plynem v autě. Už si opravdu nevím rady a proto prosím kdyby mi nekdo mohl poradit. Mám bavoráka na plyn reduktor je elpigaz vega a plyn jde do saní. Abych se dostal k tomu problemu, pokud vypnu motor když auto jede na plyn, tak plyn stále:-D uniká z oblasti reduktoru. Pokud plyn před zdechnutím motoru vypnu plyn většinou neunika, ale vetším problémem je že auto při jízdě dost často zdechá a potom mi utiká plyn jak ven tak pravděpodobně do saní protože motor velice dlouho nechce nastartovat potom chytne celý se klepe a jede zas v pohode. Zdechaní ze projevuje když přeřazuji a otáčky spadnou na volnoběh, tak to zdechne. Je to vetšinou problém když dojíždím k semaforu, tak už neodjedu. Ze začátku mi unikal pouze když jsem přepnul na plyn studene auto ale ted už je to většinou jedno. Bylo mi doporučeno abych vyměnil membrány, tak jsem koupil celou revizní sadu na reduktor ale evidentně to moc nepomohlo. A ted co s tim?:*(

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 22.05.2014 08:47

Dobrý den Radku,
Včera jsem nebyl v práci, proto Vám odpovídám až dnes. Přestavby vozů s přímým vstřikováním mají svá specifika. Jsou vázány nejen na motorkod, ale i na typ vozu, typ ŘJ motoru, převodovku event. další. Motor CBZB mají zpracován všichni naši dodavatelé přímovstřikových sad (viz zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG-pro-motory-FSI,-TSI,-TFSI,-GDI/3874.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ). Ale zatím nemají uvedenu specifikaci pro model Rapid. Pokud byste měl o přestavbu i nadále zájem, kontaktujte mne na našem příjmu zakázek 777 30 50 80. Doplnil bych si od Vás údaje o výbavě vozu a typu ŘJ BA. Následně bych použití sady a řídícího SW pro přestavbu motoru CBZB i v modelu Rapid konzultoval s výrobci LPG systému. Jinak provedení přestavby obdobného motoru 1,2 TSI CBZ ve Fabii si můžete prohlédnout zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Fabia-II---TSI/3728.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> .
S pozdravem Ivan Vodička.

Radek 20.05.2014 21:31

Dobrý den. Rád bych se touto cestou zeptal, jaký máte názor na přestavbu vozidla Škoda Rapid 1.2 TSI, 77KW, rok výroby 2014, kód motoru CBZB na LPG? Před tímto jsem jezdil s vozidlem Škoda Fábia 1.4 na LPG a byl jsem spokojený. U uvedené nové motorizace mám však obavy ohledně spolehlivosti provedené přestavby. Vyžaduji funkčnost a spolehlivost. Z uvedených důvodu se Vás tímto ptám na Váš názor.Pokud ano, jakou plynovou zástavbu pro uvedený motor doporučujete a můžete sdělit cenovou nabídku? Děkuji za opověď. Radek.