Seznam příspěvků

Dalibor 15.05.2014 20:18

Dobrý den. Jaké LPG by jste mi doporučili: Peugeot 308sw 1.6 88kw (nový vůz). Cena montáže? Jak je to se zárukou nového vozu?

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 14.05.2014 18:45

Dobrý den tazateli č. 1977,
Máte pravdu, na našich stránkách je řečeno mnoho o systémech BRC a Stag. Je to proto, že tyto systémy nejvíce a nejdéle montujeme. Méně je řečeno o novějších systémech z naší nabídky – o výrobcích Lovato, Landi Renzo nebo Zavoli. V současnosti probíhá obnova našich stránek, zanedlouho budeme mít zveřejněn i určitý souhrn jejich historie, vlastností a použití. Naopak výrobky řady Magic nemáme již několik let v nabídce. Občas se nám tu objeví nějaký vůz s Magicem na opravu. Podle těchto „náhodných setkání“ se systémy Magic (navíc často již v zanedbaném stavu) si netroufám dělat nějaká hodnocení funkčnosti systému jako celku. Takže je možné srovnávat jakýkoli systém s jiným. Porovnávání však musí být prováděno ve srovnatelných kvalitativních i kvantitativních parametrech a solidně vyhodnoceno. A u systému Magic se k tomu necítím dost kvalifikovaný, a proto se na mě nezlobte, ale nebudu porovnávat.
S pozdravem Ivan Vodička

Magic 4 14.05.2014 17:34

Je tady spoustu řečeno s Stagu a o BRC ale co říkáte na systém Magic 4? Je možné tento systém s uvedenými srovnávat?

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 14.05.2014 15:43

P.S. Dodatek pro Vlastu
Stag určitě patři mezi povedené systémy, zejména v posledních specifikacích. Ač jsem dlouholetým příznivcem BRC, od loňska mám ve svém Fordu Staga. Potřebovali jsme vyzkoušet novou verzi Stag Q-Box, a můj Focus byl "jako pokusný králík" zrovna na řadě. Provoz je skutečně bezproblémový.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 14.05.2014 15:39

Dobrý den Vlasto,
Děkuji za pochvalu našeho fora. To, že Vám každý nabízí něco jiného je pochopitelné, a samo o sobě to nemusí být nic špatného. Pokud nějaká firma montuje pouze jeden systém (druhý třeba pouze vyjimečně), má s ním nejvíce zkušeností a dá se předpokládat, že jej zvládá dostatečně kvalifikovaně. Takže bych si vybral ve Vašem okolí firmu která má nějakou historii, stabilní kádr a je u ní předpoklad, že svoji práci dobře zvládá. Od nich si pak nechte doporučit typ plynového systému. Solidní firma Vám jistě nebude montovat něco, s čím si pak nebudou vědět rady. Vždyť co by Vám bylo platné „ukecat je“ k nejlepšímu možnému systému, když by si pro nedostatek zkušeností nevěděli rady s jeho optimalizací a nastavením. Výsledek by pak mohl být horší než dobře nastavený systém nižší specifikace.
Šťastnou ruku při výběru montážní firmy, Ivan Vodička

Vlasta 14.05.2014 14:14

Děkuji za odpověď p. Vodičko. Bohužel jsem ze severní moravy a k Vám to mám "z ruky" budu volit někoho z místních, ale zatím mi příjde, že mi každý doporučuje něco jiného, asi to co právě potřebuje prodat. Vaše diskusní fórum je nejlepší co jsem našel a děkuji, že se problematice věnujete. Kokrétně chci přestavět Octavii2 z roku 2005, 75kW, má najeto 60.000km a já najezdím max 20.000 ročně. Tak asi zvolím STAG, je levnější a snad k mému účelu postačí. V jiném autě mám BRC a za 5 let provozu bez jediného problému, tak snad budu spokojen i s jiným systémem. Děkuji

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 14.05.2014 13:09

Dobrý den Vlasto,
V naší nabídce máme více systémů které je možné použít pro přestavbu Octavie 1,6. Doporučení který systém použít dáváme po posouzení Vašich požadavků a očekávání, ale i podle provozních podmínek a očekávaného kilometrického proběhu. Také zohledníme modelový rok, stáří a stav vozu. Pochopitelně jiný systém doporučíme pro Octavii 1,6 z roku 1997 se kterou jezdí starší manželé na víkend 50 km na chatičku a zpět, a jiný pro Octavii 1,6 z roku 2012 kterou si pořídil obchodní zástupce který najezdí 5.000 km měsíčně po celé ČR. Obecně systémy BRC mají podle našich zkušeností velmi přesné a stabilní dávkování paliva. Doporučujeme je zejména pro vozy s vysokými nároky na přesnost řízení bohatosti a pro vozy s vysokým kilometrickým proběhem. Pro systémy AC Stag hovoří naopak velmi příznivá cena jak přestavby tak i eventuelních servisních zásahů a přitom se jedná o systém dostatečně prověřený a solidní. Pokud se rozhodnete pro provedení přestavby u nás, určitě se předem domluvíme na takovém druhu LPG systému který by byl pro Vaši zakázku nejvhodnější – ať již osobně, a nebo telefonicky. Můžete mi zavolat na náš příjem zakázek 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

Vlasta 14.05.2014 10:41

Hezký den, co mi doporučíte do octavie 1.6 75kW, zvažuji STAG nebo BRC. co bude lepší, co má jaké výhody, popř. nevýhody? Neumím se rozhodnout. Děkuji

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 12.05.2014 07:45

Dobrý den Petře,
Omlouvám se že Vám odpovídám až dnes. O víkendu máme zavřeno, a já neznám z hlavy podrobnosti o všech variantách různých výrobců. Proto jsem raději počkal a prověřil možnost přestavby v našich podkladech. Ve Vaší Insignii by měl být motor A18XER. Tam je přestavba možná za použití systému sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG. Cena přestavby se mírně liší podle použitého typu LPG systému (viz náš ceník zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG--/3143.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ). U tohoto motoru bych doporučil některý ze způsobů ochrany ventilů. Pokud budete potřebovat další podrobnosti, můžete zavolat na náš příjem zakázek na číslo 777 30 50 80 a nebo mi napsat na moji mejlovou adresu (viz kontakty zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Kontakty/3169.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ).
S pozdravem Ivan Vodička

Petr 11.05.2014 22:28

Zdravim, mam dotaz ohledne Opel Insignia 1,8 ECOTEC, oznaceni XER, 103kW. Ve Vasi fotogalerii jsem toto auto neobjevil, proto bych se Vas chtel zeptat, zda-li jde predelat Insignii na LPG a jestli je potreba instalovat primazavani?
Predem dekuji za Vasi odpoved.
Petr