Zdravim, mam dotaz ohledne Opel Insignia 1,8 ECOTEC, oznaceni XER, 103kW. Ve Vasi fotogalerii jsem toto auto neobjevil, proto bych se Vas chtel zeptat, zda-li jde predelat Insignii na LPG a jestli je potreba instalovat primazavani?
Predem dekuji za Vasi odpoved.
Petr
Dobrý den pane Trubač,
To je v pořádku že máte provoz na LPG bez problémů, a věřím že to tak bude i nadále (i se Stagem). Děkuji za veřejné poděkování. A za Vaši připomínku k čistotě a pečlivosti jsem také rád (byť jak píšete nešlo o nic zásadního). Právě takové připomínky od zákazníků nám pomáhají zbavovat se běžné „provozní slepoty“ a pozvolného upadání do stereotypu. Navíc to dokládá že se zde jedná o samostatný podnět od reálného zákazníka a nikoli „pochvala na objednávku“. Děkuji. Dnes nejsem v práci, ale v pondělí vyhledám podle podkladů všechny zúčastněné na přestavbě Vašeho auta (patrně včetně své osoby…) a připomeneme si potřebu soustavné pečlivosti i v detailech. Přeji mnoho spokojených kilometrů na LPG.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Vodička
Chtěl bych poděkovat za vámi odvedenou práci celému vašemu TEAMU. Ted při ujetí cca 800km naprostá , bezproblémová , spokojenost. Měl sem ze Stagu nejprve malinko strach , ale úplně zbytečně. Ale abych jen nechválil , malinko by jste se mohli polepšit v čistotě interieru. Nemohl sem si nevšimnout černých map na svetlích místech kolem přepínače LPG a dveřích řidiče. Nic ale zásadního , jen v čím by jste mohli ještě svojí práci vylepšit k dokonalosti. S pozdravem Trubač a budu se těšit na další spolupráci.
Dobrý den paní Brokešová,
Jsem rád že Vám auto funguje. Také děkuji za veřejnou pochvalu. Budu ji tlumočit kolegovi který s Vámi zakázku řešil i mechanikovi, který na voze pracoval.
S pozdravem Ivan Vodička
Děkuji ještě jednou touto cestou za opravu auta. Zjištěné závady byly opraveny a již se žádná z nich neprojevuje. Děkuji též za vstřícné a rychlé jednání. Přeji hezký den a hodně spokojených zákazníků. S pozdravem <a href="http://www.soukromeneresti.wbs.cz">www.soukromeneresti.…</a> :-) Jarka Brokešová
Dobrý den pane Doležal,
Pokud jsem správně dohledal správně Vaše vozidlo, jedná se o BMW 320. To jsme montovali v 10/2007 při stavu 162.000 km. Vaše poslední návštěva u nás byla v 01/2014 při stavu 348.000 km. Za tuto dobu jsme Vám 2x měnili LPG filtry, ale ani jednou neprováděli repasi vstřikovačů LPG. Při poslední návštěvě mám uvedeno, že vstřikovače LPG neměly nijak opotřebovaná jadýrka (rozklepané pryžové dosedy), ani nebyly nijak mimořádně znečištěny. Jadýrka vstřikovačů č. 2 a 3 neměla nastavený patřičný zdvih (nevím zda byl zdvih kontrolován a nastavován v servisu kde Vám repasi prováděli). Proto se do těchto válců nedávkovalo stejné množství paliva jako do dalších. Vstřikovače umíme nabídnout i od jiných výrobců než. Valtec 30, ale jsou v jiné cenové hladině. Na rozdíl od Valteků 30 se většinou nedají repasovat. Dlouhodobě máme skutečně ověřenou životnost vstřikovačů Valtec na průměrných cca 30.000km. Pravda, někdy s nimi zákazník dokáže najezdit i 60 tisíc, a jindy je repasujeme i po 15 tisících. Při výběru jiných vstřikovačů bych zohlednil možnosti SW vybavení jednotky Stag z roku 2007 (patrně nebude umožňovat programové rozšíření na dnešní možnosti těchto jednotek) i celkový stav systému – např. reduktoru, který má po téměř 200.000 km také již dávno nárok na výměnu (pokud nebyl vyměněn jinde…). Pro cenovou nabídku si můžete zavolat na náš příjem zakázek 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,
mám od Vás necelých 7 let v autě sekvenční systém AC STAG s vstřikovači VALTEK T30. Nové vstřikovače fungovali bezproblémově prvních cca 60-80tis km. Po repasu pomocí revizní sady přímo určené na tyto vstřikovače, seřízení a ujetí cca 10tis km se vstřikovače rozladili a přímo u Vás mi technici 2 z nich museli znovu doštelovat. Teď po ujetí 15tis km se tento stav opět blíží (den ode dne se zhoršuje jízda na plyn úplně stejně jako minule i předminule, kdy byla chyba ve vstřikovačích).
Vím, že mi Váš technik říkal, že origo nové vstřikovače většinou vydrží dost, ale repasované mají často životnost jen cca 30tis km (což by tak nějak odpovídalo, přinejmenšim se k tomu blížím). Umíte nabídnout jiné kvalitnější vstřikovače, které vydrží větší nájezd, tzn. min 50tis km ale ideálně ještě víc?
Děkuji
Dobrý den Schwalbe,
vemte svoji Mazdu k doktorovi… Omlouvám se, ale na základě zprostředkování projevů špatné funkce motoru skutečně neumím stanovit příčinu (kdybych to uměl, nemusela by firma utrácet za různé měřáky a diagnostiky.). Příčina pocukávání může být jak na straně zapalování, tak i dávkování paliva. Jestli nepomohla výměna svíček a kabelů, zkuste se obrátit na Vaši montážní firmu (píšete že je to nedávná přestavba…). Ti by mohli zkontrolovat funkci celého LPG systému včetně řízení bohatosti.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Jiráček,
Přestavba atmosférického a přeplňovaného motoru je v principu velmi obdobná. Při přestavbě se musí zohlednit vyšší výkon motoru a fakt, že sací trakt pracuje obecně s vyššími tlaky. Cena přestavby je o cca 1.000,- Kč vyšší. Provoz u turbomotorů na LPG je plně srovnatelný s benzinovým provozem. Běžné turbomotory si „benzin nepřisávají“. U některých motorů (např. Saab 9-3 2,3T) v kombinaci s některými LPG systémy se nastavuje v řídící jednotce LPG určitý přesně daný přívstřik benzinu ve vysoké a maximální zátěži. Pokud byste rád podrobnější informace, napište mi mejlem (nebo zavolejte) konkrétní údaje o autě a jeho motorizaci a možnosti přestavby probereme podrobněji.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Zetlittzer,
Snímač tlaku P1 máme jak ve starším tak i novějším provedení. Ceny jsou cca 2-2,5 tis. Kč.
S pozdravem Ivan Vodička