Dobrý den,
mám Mazdu626 85kw 1991cm3,i,rv.1998.Ve voze je od r. 2013 namontováno zařízenílpg s reduktorem Lovato. Přestože jsem preventivně vyměnil svíčky a kabely, při jízdě na lpg motor při otáčkách okolo 2000ot. škube a cuká.Při jízdě na benzin jede normálně.Děkuji za odpověď
Dobrý den,
viděl jsem ve vaší fotogalerii přestavěná auta na lpg s turbomotory. Např. VW Sharan nebo Renault Espace. Mohl byste mi, prosím, popsat jaký je rozdíl mezi přestavbou atmosférického motoru a turbomotoru? Mám ny mysli cenový rozdíl a provoz v praxi - jestli se s plynem třeba nepřisává i benzín apod. Děkuji!
Dobrý den
Scháním snímač tlaku P1-BRC LPG CNG
Sequent mužete mě napsat zda ho máte a za kolik.jsem váš zákazník
Dobrý den pane Kolda,
Jak jsem psal, zkusil bych nejprve svíčky (60.000km může být skutečně velmi mnoho..), pokud by to nepomohlo, tak kontrolu dávkování plynu.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, jedná se o motor Renault 1,4 tce 96 Kw a systém Magic 4.
Dobrý den pane Kolda,
Nevím sice o jaký motor a LPG systém se jedná, ale pokud mají svíčky najeto 60.000km, určitě bych začal svíčkami. Ty můžou souviset zejména s pocukáváním v nízkých otáčkách. Zda to souvisí s kontrolkou MIL motoru nedokážu posoudit. Pokud se do paměti závad uložily výpadky zapalování (chyby P03xx) tak patrně ano, pokud je problém s bohatostí směsi (chyby P017x), bude patrně problém i v dávkování směsi.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, mám prosím dotaz. Občas mi při jízdě na LPG začne hlavně na volnoběh svítit kontrolka čerpadla a někdy vozidlo skočí do nouzového režimu. Při jízdě normálně také občas v menších rychlostech při ustálené jízdě třeba v obci (na tempomat) začne trochu pocukávat. (toto děla již cca 1000 km) Svíčky mají najeto cca 60000 km, z toho 10000 na LPG myslíte že by to mohlo být tímto? Děkuji za odpověď.
Dobrý den Marku,
Dacie Duster můžeme přestavovat se všemi systémy sekvenčního vstřikování. Provedení přestaveb si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/DACIA/3245.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> . Přestavbu bych doporučil doplnit aditivací ventilů. Některé vozy zejména s „francouzskou logikou“ ŘJ komfortu skutečně zobrazují pokles benzinu v nádrži i když jede vozidlo na LPG. (Programátor vycházel z předpokladu, že když se motor točí, musí z nádrže ubývat benzin. O tento úbytek snižuje polohu ručičky ukazatele benzinu na palubní desce). Pokud by to byl případ i Vašeho vozu, existují emulátory, které po vypnutí motoru simulují benzinové jednotce „dotankování benzinu“. Tím elektroniku „donutí“ načíst si opět správný údaj o zásobě benzinu z plováku v benzinové nádrži.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobry den,
mel bych zajem o prestavbu 2013 Dacia Duster 1.6 4x2.
Rocni najezd cca 20000 km.
Jak se u vas resi problem kdyz auto ukazuje prazdnou benzinovou nadrz, ale pritom spotrebovava plyn?
Potrebuje tento motor aditivaci ventilu?
Diky.
Dobrý den pane Dum,
Vaše BMW 523 s motorem N53B25A má skutečně přímé vstřikování benzinu. Protože v současnosti nemáme k dispozici sady pro přestavbu tohoto motoru, nemůžeme ji realizovat.
S pozdravem Ivan Vodička