Seznam příspěvků

Schwalbe 27.04.2014 16:45

Dobrý den,
mám Mazdu626 85kw 1991cm3,i,rv.1998.Ve voze je od r. 2013 namontováno zařízenílpg s reduktorem Lovato. Přestože jsem preventivně vyměnil svíčky a kabely, při jízdě na lpg motor při otáčkách okolo 2000ot. škube a cuká.Při jízdě na benzin jede normálně.Děkuji za odpověď

Jiracek 27.04.2014 09:22

Dobrý den,
viděl jsem ve vaší fotogalerii přestavěná auta na lpg s turbomotory. Např. VW Sharan nebo Renault Espace. Mohl byste mi, prosím, popsat jaký je rozdíl mezi přestavbou atmosférického motoru a turbomotoru? Mám ny mysli cenový rozdíl a provoz v praxi - jestli se s plynem třeba nepřisává i benzín apod. Děkuji!

děkuji Zetlittzer 27.04.2014 01:06

Dobrý den
Scháním snímač tlaku P1-BRC LPG CNG
Sequent mužete mě napsat zda ho máte a za kolik.jsem váš zákazník

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 24.04.2014 17:58

Dobrý den pane Kolda,
Jak jsem psal, zkusil bych nejprve svíčky (60.000km může být skutečně velmi mnoho..), pokud by to nepomohlo, tak kontrolu dávkování plynu.
S pozdravem Ivan Vodička

KOLDA 23.04.2014 18:54

Dobrý den, jedná se o motor Renault 1,4 tce 96 Kw a systém Magic 4.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 23.04.2014 14:50

Dobrý den pane Kolda,
Nevím sice o jaký motor a LPG systém se jedná, ale pokud mají svíčky najeto 60.000km, určitě bych začal svíčkami. Ty můžou souviset zejména s pocukáváním v nízkých otáčkách. Zda to souvisí s kontrolkou MIL motoru nedokážu posoudit. Pokud se do paměti závad uložily výpadky zapalování (chyby P03xx) tak patrně ano, pokud je problém s bohatostí směsi (chyby P017x), bude patrně problém i v dávkování směsi.
S pozdravem Ivan Vodička

KOLDA 23.04.2014 14:25

Dobrý den, mám prosím dotaz. Občas mi při jízdě na LPG začne hlavně na volnoběh svítit kontrolka čerpadla a někdy vozidlo skočí do nouzového režimu. Při jízdě normálně také občas v menších rychlostech při ustálené jízdě třeba v obci (na tempomat) začne trochu pocukávat. (toto děla již cca 1000 km) Svíčky mají najeto cca 60000 km, z toho 10000 na LPG myslíte že by to mohlo být tímto? Děkuji za odpověď.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 23.04.2014 08:58

Dobrý den Marku,
Dacie Duster můžeme přestavovat se všemi systémy sekvenčního vstřikování. Provedení přestaveb si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/DACIA/3245.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Přestavbu bych doporučil doplnit aditivací ventilů. Některé vozy zejména s „francouzskou logikou“ ŘJ komfortu skutečně zobrazují pokles benzinu v nádrži i když jede vozidlo na LPG. (Programátor vycházel z předpokladu, že když se motor točí, musí z nádrže ubývat benzin. O tento úbytek snižuje polohu ručičky ukazatele benzinu na palubní desce). Pokud by to byl případ i Vašeho vozu, existují emulátory, které po vypnutí motoru simulují benzinové jednotce „dotankování benzinu“. Tím elektroniku „donutí“ načíst si opět správný údaj o zásobě benzinu z plováku v benzinové nádrži.
S pozdravem Ivan Vodička

Marek 22.04.2014 23:08

Dobry den,
mel bych zajem o prestavbu 2013 Dacia Duster 1.6 4x2.
Rocni najezd cca 20000 km.
Jak se u vas resi problem kdyz auto ukazuje prazdnou benzinovou nadrz, ale pritom spotrebovava plyn?
Potrebuje tento motor aditivaci ventilu?
Diky.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 21.04.2014 09:15

Dobrý den pane Dum,
Vaše BMW 523 s motorem N53B25A má skutečně přímé vstřikování benzinu. Protože v současnosti nemáme k dispozici sady pro přestavbu tohoto motoru, nemůžeme ji realizovat.
S pozdravem Ivan Vodička