Dorý den mám Nissan Note 1.4. 65kw 2012,nevím jaký systém by byl nejvodnější pro mé auto.Zpočátku jsem uvažoval o Prinsi za 26000Kč,top nabídka a SGI s membránovými vstřikovači údajně nejkvalitnějšími za 32000Kč.Ptal jsem se též po servisu a jeho cenu.Každých 10000km nebo rok revize,výměna plynového filtru a přímaz ventilů za 1400kč,zdá se mi to dost peněz.Najedu cca 20000km.Po propčtu se mi tak nezdá LPG přestavba až tak výhodná.Můžete mi prosím zdělit,jak jsou tyto systémy kvalitní a kolik by stálá přestavba u vás a cenu nasledných servisních úkonů.Děkuji Jaroslav
Dobrý den tazateli č. 1927,
Přestavba Renaulta Megane s motorem 1,4 TCe je možná. Provedení přestavby tohoto motoru v modelu Megane Scenic si můžete prohlédnout zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Megane-Scenic/3570.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> . K přestavbě jsme použili systém BRC Seq Plug@Drive s aktivovanou funkcí přívstřiku benzinu jako ochranu ventilů. V současnosti již máme k dispozici i sady externího „přimazávání ventilů“ s výkonným tlakovým čerpadýlkem. Ty jsou určeny pro aditivaci ventilů i u turbomotorů Vašeho typu, a nebo u motorů typu Valvetronic. Pokud byste chtěl znát podrobnosti přestavby Vašeho vozu, můžete zavolat na náš příjem zakázek, a nebo mi napište mejl na adresu: vodicka{zavinac]neptun-harfa.cz .
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, vlastním vozidlo Renault Megane III 1,4 TCe. Jde tento motor předělat na LPG popř. je nutné nějaké přimazávání? Děkuji za odpověď.
Dobrý den pane Kurjak,
Pro zplynování LPG je potřeba dodat plynu určité teplo. To se děje v reduktoru, který je vyhříván vodou z okruhu chlazení motoru. Přepnutí na LPG je blokováno teplotou, nejpřesnější je snímat přímo teplotu reduktoru. Proto má většina systémů svoje teplotní čidlo na reduktoru (nebo na hadici přívodu kapaliny od motoru), a podle tohoto čidla řídí okamžik přepnutí. Pokud Vám LPG systém přepínal správně a nyní přepne dříve, bude pravděpodobně chyba skutečně ve snímání teploty pro přepnutí. Doporučím návštěvu servisu který má na holandský systém AG diagnostiku a event. náhradní díly.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobry den, chcem sa spytat kde moze byt chyba ked mi prepina pri studenom motore na plyn okamžite ked sa pohynam z parkoviska. Mam Citroen C5 2007 2,0i system AG.
Menil som aj teplotne čidlo motora. Riadi sa LPG inym čidlom??
Dobrý den Petře,
Přestavby Mazdy 6 jsme prováděli pouze u motorů 2,0 a 2,3 (viz zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/MAZDA/3183.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> ). Přestavba motoru 2,5 by měla být stejná, podle našich podkladů nemá tato motorizace žádnou technologickou komplikaci. Pro přestavbu bych doporučil sekvenční vstřikování plynné fáze BRC a ochranu ventilových sedel přístřikem benzinu nebo externí aditivací (podrobnosti máme zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> ).
S pozdravem Ivan Vodička
Dobry den,
mate zkusenosti s prestavbou Mazdy6, 2,5litr, 125kW, typ motoru je L5-VE.
Lze tento model prestavet na LPG?
Dobrý den pane Malý,
Ano, pro přestavbu na LPG si dovedu představit vhodnější motor, motory Valvetronic nejsou mými oblíbenci… Ale přestavba možná je, a dokonce se provádí poměrně často. Motory 1,6 88kW Valvetronic se používají ve více modelech koncernu PSA. Provedení přestavby Vašeho typu vozu si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Berlingo/3348.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> . Toto konkrétní vozidlo jsme přestavovali v 03/2012 při stavu tachometru 42.000 km, a naposledy u nás bylo vozidlo na pravidelném servisu v 07/2013 při stavu 71.000km, o žádných problémech s provozem či svítící kontrolce motoru u tohoto vozu nemáme v databázi žádný záznam. Pro přestavby těchto motorů upřednostňujeme systémy BRC Seq24.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Gulliver
Odhaduji to na vadný přepínač. Podle typu cena cca 500-2.000,- Kč. Může stačit výměna patřičného přepínače. Ale také to může být nějaký nedostupný atyp, který budeme muset nahradit i s výměnou kabeláže.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Liška,
dnes máme na skladě přípravky na ochranu ventilů od firem VAP Saver, FlashLube, JLM a ERC GasLube. Ale skladové zásoby se mění každý den, aktuální stav si můžete ověřit telefonicky u našeho skladníka na čísle 266 035 620. Tak jak se postupně dostávaly různé výrobky na náš trh, zadávali jsme v externí laboratoři provádět rozbory složení. Na některých konkurenčních stránkách se s nimi můžete setkat, na našich stránkách je jejich prezentace těsně před dokončením.
S pozdravem Ivan Vodička