Dobrý den pane Zsolt,
Vámi uváděné závady by mohly způsobovat přepnutí na BA. Pro zjištění co konkrétně to způsobuje, je dobré použít diagnostický program Pokud nejste spokojen s Vaším dosavadním plynařem poohlédněte se ve Vašem okolí po jiném. Systémy Magic nemáme v nabídce, proto Vám opravu Vašeho vozu nenabízím.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Luboši,
Pro vozy Hyundai se obecně doporučuje při provozu na LPG použití ochrany ventilů. U prodejců Hyundai se situace se způsobem aditivace postupně vyvíjí. Pro přestavby se používal systém BRC, kde se v programu ŘJ LPG nastavovala určitá předepsaná úroveň přídavku benzinu. S postupem času začal Hyundai přestavby doplňovat externí aditivací (tuším VAP Saver) a je možné že současně s tím o něco snížili úroveň přidávaného benzinu. Ale na konkrétní podobu současné ochrany ventilů se musíte informovat u Vašeho prodejce. Z důvodu záruky na celý motor ji určuje on. Podle způsobu ochrany ventilů a předpokládaném počtu ujetých km pak můžete spočítat předpokládanou návratnost přestavby.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den
prosím o radu,máme Citroen Berlingo rv 2012 1,6 vti 88kw-6000otáček.Motor je typ 5 FS.Auto jsme koupili s tím,že až skončí záruka,tak že ho necháme přetavět na lpg a když jsme byli na garanci,tak nám servisní technik v Citroenu toto rozmlouvá,že prý na tu přestavbu není tento motor vhodný,že pc systém nespolupracuje s dodatečným namontováním lpg,rozvěcují se prý kontrolky a td.Tak jsme chtěli poprosit o radu co si o tom myslíte.Děkujeme za odpověd´.
Dobrý den. Prosím o radu. O jakou závadu a zhruba v jaké cenové hladině se může jednat? Od dnešního dne při poloze přepínače na benzín, typ BRC u Felicie, se chová stejně jako v mezipoloze plyn / benzín, tedy přepne na plyn. Děkuji.
Dobrý den, je možné u Vás zakoupit prostředek na ochranu ventilů, náplň Vap Saver? Jedná se zřejmě o stříbrné láhve co jsou vidět společně s kitem na vaší fotogalerii v sekci Flash Lube což je zřejmě australská firma. Přiznám se, že se mi nepodařilo najít prodej tohoto přípravku. Lze zakoupit podobně jako u vás výrobly Flash Lube, JLM, ERC gaslube, nebo Liqui Moly a další. Co je to Vap Saver? Někteří prodejci vystavují i test obsahu účinné látka a právě prostředek Vap Saver je údajně nejlepší. Nedaří se mi ho ale nikde sehnat. Poradíte? Čemu dát přednost?
Dobry den, chci se zeptat na problem ohledne systemu HL prop. Magic 2, mont. v starsim Opel Frontera. posledni mesice od montaze jel motor vporadku, nyni sa zacina system pri behu na LPG sam prepinat do pohonou BA. jelikoz u nas jsou technici neschopni, hledam nekoho, kto mas skusenosti a chctel bych se poradit po cem mam jit, tj. cidla, prepinac, nastaveni rj, spatne kostreni? Dekuji.
Dobrý den, uvažuji o koupi hyundai i30 s lpg.Dočetl jsem se,že je zde nutný přívstřik benzínu. Který je snad trvalý, nejen od určitých otáček motoru. Je tento vůz ekonomicky vhodný k provozu na lpg?
Dobrý den pane Gadas,
Může být prasklá skleněná trubička, a nebo přicpaný výstup aditiva z nádobky. Zastavte se, podíváme se na typ přimazávání a buďto opravíme, nebo vyměníme.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Jane,
Přestavba je možná u motorů které nemají přímé vstřikování. Jinak je přestavby možná bez omezení (i pro verze s turbomotory). Podle stáří vozu a typu motoru ale i Vašich požadavků na bezproblémový provoz či nízkou cenu náhradních dílů bychom Vám doporučili konkrétní typ plynového systému. Jednalo by se o systém sekvenčního vstřikování doplněný o aditivaci ventilů (více o aditivaci zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> ). Provedení přestaveb různých modelů Merivy si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/OPEL/3185.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> .
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, mám systém Flashlube instalovaný asi 2011 u vás. Zjistil jsem ale, že kapalina nekape, systém jsem rozebral, vyčistil a přesto že vše se zdá průchozí a těsné (i v regulačním ventilu je cítit podtlak), stále bez efektu, možná ucpaná trubička s knotem. Máte nápad, co s tím? Existuje náhradní vnitřní trubička, nebo bude nutné vyměnit celou nádobu/systém? Díky za odpověď.