Seznam příspěvků

Marek 02.04.2014 10:28

Seřizuje to furt někdo prý je to stylem řidiče. Jakou mají spotřebu vámi přestavěné Voyagery. Jde mi o to, že není problém v amerických vozech, ale chybně zvolené zařízení LPG. Potkávám po republice lidi co se stejným vozem jezdí 12 - 14 l. LPG a já chci taky. Pokud si myslíte, že mé přání je nereálné dejte mi vědět. Marek

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 02.04.2014 08:30

Dobrý den Marku,
Spotřeba 10 na benzin u Voyegaru 3,3 je velmi slušná, ale oproti tomu 16 na LPG mi přijde skutečně neúměrně mnoho. Váš systém Magic nemontujeme, a tudíž neprovádíme ani servis (byť nějakou kontrolu nastavení bychom zvládli…). A abych hádal zda je to jak se ptáte systémem nebo jeho montáží a nastavením, to nevím. Doporučil bych kontrolu nastavení u Vaší montážní firmy (předpokládám že je to nová montáž). Pokud byste nepochodil, můžete mne kontaktovat např. na našem příjmu zakázek 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

Marek 01.04.2014 19:10

Mám Grand voyager 3.3 v6 přestavěn na LPG a bojuju se spotřebou. Mám trasu projetou na benzín měřenou fyzicky od plné nádrže do plné a je 10 l a ta samá trasa na LPG za 16 l LPG, ten rozdíl je hrozný.Je tam zařízení Magic3, může to být tímto systémem? děkuji Marek

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 01.04.2014 18:13

Dobrý den Martine,
Koncernové motory 1,4 o výkonu 63kW jsou poměrně často přestavované, ať již ve Škodovkách nebo např. Seatech . Nejčastěji jsme použili zařízení BRC Seq24, které doporučujeme zejména pro vozy s přísnými emisními požadavky a vysokým kilometrickým proběhem. Aditivace ventilů není u těchto motorů nutná. Provedení přestavby Vašeho modelu si můžete prohlédnout ve fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Fabia-II-/3214.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> .
S pozdravem Ivan Vodička

Martin 01.04.2014 13:48

Dobrý den, chtěl bych se zepatat jaký systém zvolit pro přestavbu fabia2 1,4 63kw rv.2011? A jestli si připlatit za přimazávání? Děkuji Martin

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 31.03.2014 18:05

Dobrý den Honzo,
Kdybyste se neptal, zda jsou motory TSI pro přestavbu vhodné, ale zda je přestavba možná, odpovím že možná je. Za vhodné považuji např. starší koncernové motory typu MPI. U systémů které v současné době pro přestavbu přímovstřiků používáme dochází k i částečnému dávkování benzinu (až cca 30%), a to se negativně odráží v návratnosti. Zda je přestavba možná záleží motorkou toho kterého motoru (viz odpovědi č. 1883 a zejména č.1871). Ceny jsou na úrovni cca 40.000 Kč (podle typu), a provedení přestavby si můžete prohlédnout v naší fotogalerii např. zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Fabia-II---TSI/3728.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> .
S pozdravem Ivan Vodička

Honza 31.03.2014 15:49

Dobrý den, pane Vodičko, prosím jsou pro přestavbu vhodné i současné motory škodovek knapř. 1,2 TSI, 1,6 TSI ? Máte již provedenou přestavbu, jakou máte zkušenost a kolik stojí.
Děkuji za odpověď.
Honza

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 31.03.2014 07:48

Dobrý den Pavle,
Přestavby Mazdy 6 jsme prováděli, povětšinou se systémem BRC (viz naše fotogalerie např. zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/6/3685.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ). Aditivace ventilů u motorů Mazda je nutná, konkrétní provedené bychom probrali osobně při event. zadání zakázky. Přestavby provádíme během cca dvou pracovních dnů.
S pozdravem Ivan Vodička

Pavel 30.03.2014 21:46

Dobry den pane Vodicka,

kolik stoji prestavba Mazdy 6, 1.8 aktive, 88kW, r.v. 2009, kod motoru L813. Je nutne primazavani u techto motoru? Jak dlouho trva prestavba tohoto motoru?
Dekuji za odpoved.

Pavel

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 30.03.2014 21:33

Dobrý den Milane,
Pokud bliká stavová LED dioda na přepínači Stag (zelená kulatá), je jako palivo používán benzin. Pokud nepíská přepínač, je důvodem ztráta některého ze signálů nutných pro provoz na LPG. Může to být ztráta údaje o teplotě reduktoru nebo plynu, signálu otáček, event. i pokles napájení ŘJ LPG. Laicky můžete provést kontrolu kontaktů a kabeláže, patrně však bude nutná kontrola za použití diagnostického programu LPG. Pro domluvu termínu doporučím kontaktujte zítra náš příjem zakázek na čísle 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička