Dobrý den Miroslave,
U nových modelů Elantra se údajně skutečně používá motor 1,6 MPI o výkonu až 97kW. Přestavba na LPG by byla možná, určitě s aditivací ventilů (více např. zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> ).
S pozdravem Ivan Vodička
Ahoj chtěl bych se zeptat mam BMW 523i 2.5 V6 140kw 2008 nevíte někdo zda do toho jde namontovat LPG ?
Dobrý den, chtěl jsme se zeptat jak je to u přestavby, při jízdě s vyššími otáčkami (vyšší rychlostí - nad 130 km/h). Dočetl jsme se, že téměř žádná přestavba není testována pro jízdu s vyšší rychlostí/otáčkami. Díky za odpověd
Dobry den, uvazuji o koupi Hyundaie Elantry, 1,6, 97Kw, rv 2013. Chtel bych ho predelat do plynu, mate s tim nejake zkusenosti? Mel by to byt motor MPi, ale docela me udivuje jeho vykon.
Dobrý den pane Adam,
Předně děkuji za pochvalu, snažíme se. Pokud mne paměť neklame, v 5litrovém balení se dodává pouze FlashLube. Ostatní přípravky (JLM, VAP Saver, ERC, ...) se dodávají pouze v litrovém balení. Pokud byste měl zájem, můžete zavolat do našeho skladu na číslo 266 035 620 nebo mejlem na adresu rampouch/yavinac/neptun-harfa.cz ohledně cen a možnosti zaslání kapaliny.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, každý není z Prahy a u nás na "vesnici" mají jen jeden prostředek (flash lube), proto ten dotaz. Při mé montáží zařízení lpg do mého auta bylo použito zařízení jlm vap saver (trpný rod je zde použit schválně, neměl jsem na výběr). Pro flash lube možná ještě může být výhodou nižší cena a lepší dostupnost. Vám a vaší práci fandím, děláte to dobře. Adam
Dobrý den Adame,
Nemáme odzkoušené používání různých dávkovačů aditiva s jinou kapalinou. Nevidím k tomu důvod. Když si vyberu JLM tak proto, že jej chci používat. Naopak pokud bych chtěl používat např. Flashlube, nechám si namontovat Flashlube… Aditivace bývají vyráběny na obdobném základu, předpokládám, že záměna kapalin by byla možná. Pouze si budete muset zkontrolovat a přenastavit dávkování – různé značky mají různou viskozitu.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, mám ve svém voze nainstalováno primazavani ventilu JLM Valve saver. Je možné po vyjeti nadobky použít jiný prostředek, třeba Flash Lube nebo i jiný? Děkuji za odpověď. Adam
Dobrý den Alfe,
Polská firma Elpigas dodává sady na přestavbu na LPG s několika typy vstřikovačů, reduktorů i řídících jednotek. Řídící jednotky pocházejí z „líhně“ italské firmy AEB (významný a letitý výrobce plynových řídících jednotek, dnes součást skupiny Landi Renzo). Reduktory i vstřikovače jsou používány od různých výrobců jak z Itálie tak Polska. Sady logicky kombinují kvalitnější elektroniku s přesnějšími vstřikovači a naopak. Takže podstatné je, z jakých komponentů se bude skládat konkrétní sada a jak kvalitně bude přestavba provedena. Naše firma tyto systémy nepoužívá, takže jednotlivé varianty nemohu a ani nebudu plnohodnotně posuzovat. Jestli na Vás vybraná firma působí důvěryhodně, nechte si konkrétní provedení přestavby doporučit od nich. Pokud jim nevěříte, poptejte se jinde.
S pozdravem a přáním dobré volby Ivan Vodička
Hezký den, máte nějaké zkušenosti s LPG Elpigas? Do octavie 1.6i 75kW, jsem ze severní moravy a tady tento systém jedna firma nabízí za rozumnou cenu. K Vám to mám bohužel daleko...Děkuji Alf