Dobrý den Petře,
Věřím, že se laik může ztratit v různých nabídkách a názorech na přestavby na LPG. Internet (zejména anonymní diskuze) „snese mnoho nepřesností“. Pro Vaše vozidlo platí to samé jako v předchozí odpovědi pro Marka, Volbu konkrétního zařízení provádíme vždy po domluvě se zákazníkem. Zohledníme konkrétní typ a stav motoru a elektronického řízení, převládající provozní podmínky i Vaše představy a očekávání. Následně doporučíme konkrétní typ plynového systému. Aditivace ventilů není pro tyto motory nutná, její event použití můžeme probrat osobně.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Marku,
Koncernové motory 1,6 75kW jsou poměrně často přestavované. Pro přestavby jsme použili jak Stagy 4Plus, 300Plus či Q-Box, tak i Lovato nebo BRC (viz tyto motory v naší fotogalerii např. ve vozech Audi, Seat, Škoda Octavia atd.). Konkrétní typ vždy doporučujeme na základě domluvy se zákazníkem. Systémy výrobce Prince nemontujeme. Pro přestavby koncernových motorů 1,6 75kW není nutná aditivace ventilů. Modely Golf Plus mívají v karoserii nízký prolis na dojezdovou rezervu. Proto nádrž LPG v prostoru rezervy nadzvedává podlážku (viz např. v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Golf-Plus/3421.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> ).
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Honzo,
Kód chyby P0170 znamená, že benzinová ŘJ zaznamenala problém se správnou bohatostí směsi. Může to mít souvislost s provozem na LPG. Pokud nesvítí kontrolka na palubní desce, může se jednat pouze o sporadickou chybu (stalo se nahodile), např. i z doby kdy montážní firma prováděla kalibraci systému. Pokud by se chybové hlášení po odmazání při provozu na LPG opět uložilo, doporučil bych kontrolu funkce LPG systému u Vaší montážní firmy.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Petře B.
Podle našich zjištění mohou mít vozy Nissan Qashqai po přestavbě na LPG problémy s motory. Proto Vám přestavbu tohoto vozu nenabídneme.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,
jaký systém LPG by jste doporučoval do VW Caddy Maxi r.v. 2009, motor 1,6 75kw, najeto 100 tis. km? Je toho hodně značek, laik se v tom vůbec neorientuje. Je u tohoto motoru nutné přimazávání a o kolik to prodraží provoz? Děkuji. Petr
Dobrý den,
chtěl bych namontovat lpg do VW Golf Plus 1,6 75 kw. Co by jste mi doporučili (výrobce)? Je potřeba domontovat i ochranu ventilů flash lube? Montujete system Prins?
Dějuji za odpověď.
Dobry den,
chtel bych se vas zeptat jestli muze mit chybovy kod diagnostiky "p0170 - Fuel Trim Malfunction (Bank 1)" neco spolecneho s tim ze auto jezdi na LPG. Tento kod se mi objevil po nacteni chyb pres OBD2 konektor. Mam s touto zavadou navstivit servis? Na palubni desce zadna kontrolka "check" nesviti. Motor 1.6 8V Dacia Lodgy 2012,STAG4+. Diky za info
Dobrý den,
jde u Nissan Qashqai 1.6/86 kW,rok výroby 2012 přestavba na LPG, někde jsem četl, že to nedoporučují - máte s tím zkušenosti ? Děkuji za info
Dobrý den Tondo,
Právě s koncernovými motory MPI máme poměrně dobré zkušenosti, aditivaci ventilů nepovažuji za nutnou. Pokud jste přesvědčen o opaku, pochopitelně Vám nic nebrání aditivaci použít. Aditivum FlashLube Valve Saver bylo testováno německou zkušebnou TUV Nord, protokol z testů si můžete prohlédnout např. zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> .
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, nechal jsem si přestavit Audi A3 1.6 75 kW r.v. 2005 motor 8P na LPG. Systém Lovtec 4G s přimazáváním. Chtěl jsem se zeptat, jestli s ním máte někdo zkušenosti? Slyšel jsem, že přimazávání je na tento motoru a především rok výroby zbytečné. Dle mého názoru naopak. Ochrana ventilů je nezbytná. Dál jsem se chtěl zeptat na aditivní mazivo Flashlube Valve Saver Fluid (mělo by doplňovat chybějící olovo) - opět otázka na zkušenosti a případně i na dávkovací soupravu Flashlube Automatic Lubrication Kit. Díky za Váš čas