Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 27.02.2014 18:26

Dobrý den Andreo, Dane i Ivane,
K vašim příspěvkům ohledně toho, co si koupit za uspořené peníze a zda to ukazovat na veřejnosti nemám příliš co dodat. Například Danem uváděná krajka by se mi určitě zamlouvala více než několik rohlíků uváděných Ivanem.
Nyní k zobrazování množství plynu na přepínači. V plynové nádrži je plovák který se za jízdy pohupuje na hladině kapalné fáze LPG. Jeho pohyb je magneticky přenášen na polohu mechanického snímače na vnější straně nádrže (přes mosaznou stěnu multiventilu). Poloha tohoto mechanického ukazatele je následně elektronicky snímána, a signál je přenesen do ŘJ LPG. Dále už je to bez problémů, signál je přepočítán, zatlumen a zprůměrován, podle něj se rozsvítí patřičný počet LED diod na přepínači. Celý proces lze ovlivnit mechanickým natočením snímače na nádrži. Dále lze provést SW nastavení úrovní jednotlivých LED diod. Ale největší nepřesnost je dána mechanickým přenosem polohy hladina LPG-plovák-snímač.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 27.02.2014 18:26

Dobrý den Michale K.
Koncernové motory BSE jsou také poměrně často přestavované. Pro přestavby jsme použili jak Stagy 300plus či Q-Box, tak i Lovato nebo BRC (viz tyto motory v naší fotogalerii např. ve vozech Audi A3, Seat Altea, Škoda Octavia atd). Záleží vždy na domluvě se zákazníkem. Systémy výrobce Landi Renzo zatím běžně nemontujeme (ale podklady, oprávnění i proškolení jak od výrobce tak i dovozce máme). Pokud byste měl zájem právě o toto zařízení, můžeme se domluvit na konkrétním typu a přestavbu provedeme. Landi Renzo je jedním z hlavních světových producentů LPG systémů (pod jejich „křídly“ jsou i výrobci Lovato či AEB). Tím je zaručena i jeho vysoká úroveň. Pro přestavby motorů BSE není nutná aditivace ventilů.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan 27.02.2014 09:17

Tak ještě jednou. Níže jsem neměl na mysli měřič spotřeby, ale ukazatel stavu plynové nádrže, což asi stejně čtenáři došlo. Škoda, že nejde příspěvek opravit, když si to po zaslání člověk po sobě přečtete... :-)

Ivan 27.02.2014 08:49

Ještě k tomu měřiči spotřeby. Mám ho k systému Lovato, sekvenční vstřik, necelý rok. Ukazatel umožňuje manuální přechod z z plynu na benzín (což možná jde i bez něj - nevím). Dál ukazatel dobře signalizuje automatický přechod z benzínu na plyn (což je dobré vědět kvůli poklesu výkomu při přechodu). Co se týká signalizace stavu LPG v nádrži tak mi to ukazuje stále stejně: prvních 300km plynule zhasínají zelené diody a pak 200-250km svítí červená dioda, pak už je ukazatel k ničemu a musím si hlídat ujeté km.
I tak si myslím, že má ukazatel smysl a pořídil bych si ho i s tímto neduhem znova.
Kromě toho za tu cenu si možná koupíte pár rohlíků, ale na sebe si toho tak moc nepořídíte :-)

Michal K. 26.02.2014 23:49

Dobrý den, zvažuji přetavbu vozu Š. Ocatavia II, motor 1.6i 75kW,typ BSE, který systém by jste mi doporučil? Je u tohoto motoru nutno namontovat i ochranu ventilových sedel? Jak hodnotíte systémy Landi Renzo?
Děkuji

Dan 26.02.2014 20:56

Pro Andreu:
Neco na sebe. To znam. Nejlepe krajkoveho a kdyz se zeptam kde to ukazuje, tak pry nikde. Pak teda nevim proc to musi byt neco hezkeho. Kdybych si ja koupil krajkove trenyrky za 1000,-Kc, tak je nosim na kalhotach a ne v kalhotach :-D
Tak a od ted uz jen o LPG

Andrea 26.02.2014 20:32

Děkuji vám pánové,aspon jsem si v tom udělala jasno,jestli vyhodit peníze za zbytečnost nebo si raději koupit něco na sebe:))

Dan 25.02.2014 19:56

Pro Andreu:
Zobrazovani mnozstvi lpg v nadrzi je takova ... mozna hezka vec, ale po cca 2 letech provozu Dacie Logan MCV na lpg mohu rici, ze se jiz orientuju jen podle odjete vzdalenosti a prevazujiciho stylu jizdy. Takze zobrazovac mam jen pro okrasu, protoze ukazuje co chce a funguje jiz jen jako barevna hudba. A abych to nechaval kazde 3 mesice kalibrovat, tak to bych musel dojizdet jedine do Poslanecke snemovny (vtip). :-)

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 25.02.2014 18:09

Dobrý den Andreo,
Patrně máte na mysli zobrazování množství plynu na přepínači. Některé firmy mají cenu snímače a jeho montáže zakalkulovanou v celkové ceně přestavby. Jiné firmy (např. i naše) mají kalkulaci přestavby bez indikace, tu nabízejí za určitý příplatek. Jinak jsem rád, že jste s plynovým provozem spokojená (i když jsme přestavbu neprováděli my…).
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 25.02.2014 18:09

Dobrý den Pavle,
Pro přestavby Focusů 1,6 74kW používáme kromě systému BRC také Lovato či AC Stag. U těchto systémů existuje možnost nastavení přídavku benzinu. U Focusů doporučujeme aditivaci ventilů. Tu lze provést externě pomocí přisávaného aditiva FlashLube, VAP Saver atd. Další možností je nastavení přídavku benzinu ve vyšších zátěžích. Obě tyto metody lze i kombinovat. U externí aditivace existují protokoly zkušeben o účinnosti přípravků na životnost ventilů (viz např. zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/FlashLube---certifikovan-TUV-NORD-Mobilitat/3551.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ). U nastavení přívstřiku benzinu nevím o žádném prokazatelném testování na certifikované zkušebně, jeho využití vychází z doporučení výrobců LPG systémů.
Volbu použitého plynového systému a způsobu aditivace provádíme vždy po domluvě se zákazníkem. Zohledníme konkrétní typ motoru a elektronického řízení, převládající provozní podmínky i představy a očekávání zákazníka. Následně doporučíme konkrétní provedení přestavby.
S pozdravem Ivan Vodička