Seznam příspěvků

Andrea 25.02.2014 17:25

A pro informaci pana Pavla,příspěvek přede mnou,mám taky Ford Focus 1,6/16(74kW),ale hatchbeck.

Andrea 25.02.2014 17:21

Dobrý den,mám předěláno auto na plyn od prosince 2013,jsem s tím moc spokojená.Jen jsem se chtěla zeptat,zda-li je součástí přestavby i kontrolka spotřeby plynu,nebot,tam kde jsem si nechala přestavbu dělat,mi řekli,že si kontrolku-denní počítadlo musím za 1000,-kč dokoupit.Na LPG stanici se tomu velmi divili.

Pavel 25.02.2014 15:59

Dobrý den,
uvažuji o přestavbě na lpg mého Fordu Focus 1,6/16V (74kW) combi r.2009. Ve vaší fotogalerii jsem zjistil,že pro tento vůz používáte zařízení fy. BRC. Zajímalo by mne zda má tento systém tzv. přívstřik benzínu a jestli je to vůbec k něčemu dobré?
Díky za odpověď. Pavel

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 25.02.2014 07:36

Dobrý den pane Petrásek,
Děkuji za důvěru. Vždycky doporučuji psát si stav tachometru a litry které natankujete jak v benzinu, tak v plynu. Pak se dá mluvit o skutečné spotřebě toho kterého paliva.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 25.02.2014 07:35

Dobrý den pane Mojžíš,
Pokud máte karburátorové vozidlo na LPG a chcete LPG přemontovat na vozidlo se vstřikováním, s největší pravděpodobností by se dala použít pouze nádrž. Ta musí mít platnou tlakovou zkoušku. U ostatních komponentů by záleželo na typu, jejich stavu, a také na tom, do jakého vozu by se montovaly.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 25.02.2014 07:35

Dobrý den pane Lochman,
K Vašemu vozu nemám podrobné technické informace. Pokud má motor skutečně přímé vstřikování do spalovacího prostoru, přestavba možná není. Pro přesné zjištění se u nás i s vozem můžete zastavit, prohlédneme a zjistíme způsob dávkování benzinu.
S pozdravem Ivan Vodička

Standa Petrásek 24.02.2014 19:20

Dobrý večer,
dnes jsem mluvil v servisu s montážníky a byl jsem ujištěn, že jezdím na LPG. Dám na Vaši radu a budu to hlídat. Mějte se fajn.

mojzis 23.02.2014 21:15

Dobrý. Večer mám prozbujestly jde lpg z karburatoroveho vozidla na vstrikovaci vozidlo Dekuju

Vladimír Lochman 23.02.2014 15:41

Dobrý den, prosil bych poradit ve volbě systému pohonu na LPG pro vůz Daihatsu Terios 77kW 1,5i r.v.2006 přímý vstřik. Zda je vůbec možné použití. Děkuji za informaci

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 23.02.2014 08:13

Dobrý den pane Petrásek,
Může to být pouze záležitost „elektronických hrátek“ vozu ale ve skutečnosti jedete na LPG. Zobrazování spotřeby, dojezdu atd. je pouze hodnota vypočítávaná z elektrických impulsů, není tam žádný průtokoměr. Další možnost je ta, že jste jel skutečně na benzin. Jednotka Q-Box jako první z rodiny Stagů umožňuje nastavit přívstřik benzinu podle různých kritérií. Pokud jezdíte v dálničním režimu skutečně pouze na benzin, může tam být omylem či úmyslně zadána tato podmínka, a pak dělá elektronika to, co je v ní nastaveno. Doporučuji ověřit dalšími jízdami, a nebo ověřit u Vašich montážníků jak máte nastaven režim vyšších otáček a zátěží.
S pozdravem Ivan Vodička