Dobrý den pane Vodičko,
chtěl jsem se zeptat, jestli lze zakoupit jako náhradní díl skleněnou trubičku k nádobce přímazu ventilů (VAP SAVER, JLM) - ta, ve které se pohledem kontroluje četnost kapání přípravku. Praskla mi a nechci kvůli tomu kupovat celou novou nádržku. Děkuji, Petr K.
Dobrý den pane Petrásek,
Omlouvám se, ale na takto formulovaný dotaz neumím odpovědět. Nevím jak staré auto máte, jaký typ motoru 1,6 (výkonově se dělaly 85, 90, 92, 93 a 99kW). Myslím si, že při výběru LPG systému je dobré zohlednit nejen typ motoru, ale i způsob používání vozu a Vaše nároky a požadavky. Já jsem ve 20 letech preferoval jiný styl jízdy i užití vozu než před třeba 10 lety. A dnes mám zase jiné požadavky, ale i nároky a očekávání. Takže bych to řekl jinak. Vyberte si montážní firmu které důvěřujete, a výběr systému konzultujte s nimi. Jinak vůči systému Q-Box nemám podstatné výhrady, na našem trhu se objevil na podzim. Od té doby ho zkouším ve svém voze a funguje dobře.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý večer pane Vodičko,
k přastavbě vozu KIA CEED 1.6 SW jsem rozhodnutý vybrat si
Stag4Qbox a přimazávání ventilů. Rozhodl jsem se správně? Děkuji za Vaši odpověď.
Dobrý den Miroslave,
Pokud budete vozidlo teprve kupovat, doporučil bych vybírat motory typu MPI. Ty vstřikují benzin do sacího potrubí a pro provoz na LPG jsou určitě výhodnější. Pokud bydlíte kousek od nás, klidně se zastavte, probereme varianty Vašich favoritů na nové auto. Zastavit se můžete v pracovní dny mezi 8 a 17 hodinou.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobry den pane Vodicka,
dekuji Vam za odpoved. Auto si teprve vybiram, a po nakupu bych ho chtel predelat na LPG. Jelikoz Vasi dilnu mam kousek od bytu, nechal bych si to u Vas udelat, proto bych rad vedel, ktere auto je pro provoz na LPG je nejvhodnejsi. Jelikoz mam octavii uz dlouho tak bych si ji chtel koupit znova, ale novejsi model. Ne branim se ani jinym znackam, doporucte mi nejaky :)
Predem dekuji.
S pozdravem,
Miroslav
Dobrý den pane Vančura,
myslím, že jsme asi jediná země, kde je takovéto označení předepsané. A i když předepsané, poměrně málo dodržované. Ale označení vozidel nebo čerpačky v kopřivách nejsou ty nejzásadnější odchylky od okolních zemí. Našel bych mnoho podstatnějších oblastí kde hrajeme zvláštní "cz hru".
S pozdravem Ivan Vodička
Používá se podobné označení co popisujete i jinde v EU? Zdá se mi že jsem takto označené vozidlo nikdy s cizí značkou neviděl. Stejně tak jsem neviděl tankování se zvonkem pro obsluhu a nádrž někde za ohradou mimo pumpu v kopřivách. Co to je za cz hru?
Dobrý den pane Vincent,
Vozidlo na pohon LPG by mělo být označeno v pravém rohu zadního okna žlutou kulatou nálepkou LPG, a malou nálepkou LPG u přípojky plnění.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Vodička,
Nebudete vědět jaké je povinné označení samolepkou LPG na vozidle? Je nutné označit víčko pro tankovací pistoli + přední a zadní sklo? Děkuji za odpověď.
Děkuji moc za radu, budu postupovat dle Vašeho doporučení a uvidíme. Pěkný den!!!