Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 05.02.2014 17:18

Dobrý den pane Slepcik,
Vámi uváděné motory jdou až na výjimku přestavět na LPG. Fotografie valné většiny z nich po přestavbě na LPG si ostatně můžete prohlédnout v naší fotogalerii. U všech variant bych určitě doporučil aditivaci ventilů buďto externě, nebo i v kombinaci s přístřikem benzinu. Jedna z variant motoru v Toyotě Avensis 2,0 o výkonu 108kW typ 1AZ-FSE má přímé vstřikování benzinu, tento motor by na LPG přestavět nešel. Přeji Vám šťastnou ruku při výběru.
S pozdravem Ivan Vodička

montaz lpg Slepcik 05.02.2014 11:43

dobry den chtel bych si u vas dat namontovat lpg system auto si dovezu s nemecka ale zalezi na tom co mi poradite na kterou znacku je a neni problem montaz HONDA ACCORD 2,4 140KW 2,0 114KW TOYOTA AVENSIS 108KW MAZDA 6 2,3 122KW 2,0i 104KW 2,3 HB 122KW Od roku vyroby 2003 do 2006 a jestli je nutne primazavani.dekuji Slepcik

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 05.02.2014 10:56

Dobrý den pane Šuta,
Podle verze ŘJ LPG a jejího softwaru je určitá možnost náhrady vstřikovačů Keihin za jiný typ. Ale podstatné jsou skutečně možnosti nastavení Vaší konkrétní jednotky. Některé starší jednotky mají možnost zadání pouze vstřikovačů používaných koncernem Landi Renzo. Některé novější jednotky jsou naopak blokovány proti jakýmkoli zásahům do jejich nastavení. Doporučuji kontrolu funkce systému i konkrétní konfigurace Vašeho vozu, a podle výsledků se uvidí. Jednou z variant je i Vámi uváděná náhrada LPG systému jiným, novým. Ale bez konkrétních poznatků bych viděl jako předčasné jakékoli radikální řešení.
S pozdravem Ivan Vodička

Pavel Šuta 04.02.2014 22:04

Dobrý den pane Vodičko.Vlastním citroen C4 grand picasso se systémem Landi Renzo(dovezené z Holandska) které má vstřiky keihin (žluté) a momentálně jezdím na benzín, protože mi pravděpodobně odešel vstřikovač do třetího válce,což vyhodnotila diagnostika na stk.Mám jen otázku,jestli se dá tato lišta vstřiků nahradit jiným typem vstřikovačů,protože si myslím,že výměna lišty keihin je poměrně finančně náročná.Myslím,že než měnit lištu za 15 tisíc tak je snad lepší provést výměnu kompletního systému u kterého tím získám plnou záruku.Ale to je jen moje myšlenka.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 04.02.2014 08:47

Dobrý den pane Sýkora,
Pro koupi vozu již s LPG systémem může hovořit cena – vozy s LPG systémy se mohou prodávat za stejné peníze jako vozy pouze na benzin. Ale to je jediná „výhoda“ kterou bych viděl. V případě koupě vozu, kde byl montován LPG systém v zahraničí může být problém s následným servisem v ČR. Ne všechny systémy LPG montované v zahraničí mají v ČR zastoupení nebo alespoň nějaký servis, který se tím daným typem zabývá a je schopen jej servisovat. Jiní výrobci (zejména přestavby prováděné výrobci či prodejci nových vozů mívají často „zablokovanou řídící jednotku LPG“. To znamená, že se s ní nedá spojit, proto není možný následný servis, seřizování ani diagnostika. Řešením bývá výměna jednotky v ceně cca 3-12 tisíc podle typu LPG systému. Platnost tlakové zkoušky LPG nádrže je 10 let od data výroby nádrže. Také se nedá s jistotou říci, co již mají LPG komponenty za sebou, v jakém je to stavu. Vozy na LPG si většinou pořizují lidé, kteří najezdí poměrně hodně kilometrů. Proto se dá předpokládat, že plynový vůz bude mít najeto více kilometrů než stejně starý benziňák. Pokud byste koupil vozidlo pouze na bezin, můžeme provést následnou přestavbu. Pro umístění nádrže místo rezervy je vhodnější vozidlo s prostorem pro plnohodnotnou rezervu (např. C-Max má prostor pouze pro dojezdové kolo, a nádrž LPG nadzvedává podlážku kufru). Dále bych nedoporučoval vozy s motory Ecoboost (u těchto přímovstřikových motorů není v současnosti přestavba možná). Focusy 1,6 74kW jsou poměrně často přestavovány, provedení jejich přestaveb si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/FORD/3179.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Pro přestavby fordů obecně bych doporučil aditivaci ventilů (více zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ).
S pozdravem Ivan Vodička

Petr Sýkora 03.02.2014 17:32

Dobrý den pane Vodička,
dotazem bych předejít nevhodným nákupem před návštěvou Vašeho servisu.
Zvažuji:
A nákup ojetého FFII nebo C-max 2.0 lpg originál 2009 cca 130t km nebo
B mi doporučíte nákup ojetého benzínového motoru 2010 cca 50tKm a následnou přestavbou LPG
zde zvažuji opět Ford Focus či C-max s motory
1.6 85kw vti
1.8 he
C nebo jěště jinak? 1.6 74kw mám a přijde mi to na přestavbu slabé

Předem děkuji. S úctou Petr Sýkora P7

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 03.02.2014 07:57

Dobrý den tazateli č. 1781,
Motory v Laguně 1,8 16V jsou technologicky náročnější. Se starými systémy s centrálním směšovačem nemusí být ve všech jízdních režimech zaručena správná funkce zejména řízení a dávkování plynového paliva. Podle typu motoru a roku výroby Vaší Laguny bychom vybrali a doporučili nejvhodnější systém pro přestavbu. Předpokládám však, že bychom skutečně vybírali pouze ze systémů sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG. Pro konkrétní domluvu mi můžete napsat na mejl vodicka{yavinac}neptun-harfa.cz, a nebo lépe telefonicky na náš příjem zakázek 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 03.02.2014 07:57

Dobrý den Míro,
Přestavby Renaultu Megane s motorem 1,6 o výkonu 74kW a 81kW jsou možné, provedené přestaveb těchto vozů si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/RENAULT/3243.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Jediná věc navíc je nutnost speciálního držáku nádrže, protože u tohoto modelu leží rezerva v plastové vaně.
S pozdravem Ivan Vodička

Anonym 02.02.2014 07:58

dobry den mam prozbu jde udelat na renault laguna 1.8 16v lpg ale nechci sekvenci?

Míra 01.02.2014 00:12

Dobry vecer.je mozne prestavet motor u renault megane 2012 1.6 74 kw 81kw?dekuji