Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 31.01.2014 15:28

Dobrý den pane Vodárek,
Předem upřímně děkuji za kompliment. K přepínání na LPG dochází u systémů vstřikování plynné fáze LPG až po dosažení určité teploty reduktoru. To je proto, že plynu musíme dodat určité teplo k tomu, aby docházelo ke změně skupenství z kapaliny na plyn. Každý LPG systém má jiné možnosti nastavení teploty přepnutí (u některého např. nejde nastavit teplota nižší než 40 stupňů). V praxi máme vyzkoušenu teplotu přepnutí i na 30 stupňů na reduktoru, u většiny vozů je to bez problémů. K přepnutí studeného motoru dochází běžně cca po 2-3 minutách jízdy (mimo výraznější mrazy). V případě částečně teplého motoru je přepnutí na LPG téměř okamžitě. Pokud by k přepnutí došlo příliš brzy, není zajištěno správné dávkování ne zcela odpařeného plynu, a tudíž ani funkce motoru. Nedávno jsem viděl prezentaci elektrického dohřívání reduktoru od jednoho z výrobců LPG systémů. Otázkou je jak krátké jezdíte trasy, aby se naopak stíhal dobíjet akumulátor, který by byl podstatně zatíženější právě proudovým odběrem tohoto elektrického dohřívání. Pokud o přestavbě vážně uvažujete, můžete mi napsat na mejl vodicka{yavinac}neptun-harfa.cz, a nebo lépe zavolejte na příjem zakázek, můžeme to probrat podrobněji.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 31.01.2014 15:28

Dobrý den pane Klouček,
Váš typ motoru přestavujeme nejraději se systémem vstřikování plynné fáze LPG BRC. S tím máme u motorů Valvetronic (to je i ten Váš) nejlepší zkušenosti. Provedení takové přestavby si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/308/3655.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Systémy vstřikování kapalné fáze LPG v nabídce nemáme, takovou přestavbu Vám neprovedeme. Přípojku plnění bych u Vašeho vozu doporučil na nárazník (tak jak je i na fotce). Peugeot 308 má pod víčkem BA málo místa. Další komplikací je to, že pod víčkem máte pouze plastový díl. Ten nemusí poměrně těžkou pistoli tankování LPG unést, a hrozí jeho prasknutí.
S pozdravem Ivan Vodička

Jiří Vodárek 31.01.2014 13:47

Přeji krásný den pane Vodičko! Úvodem dovolte, abych Vám za toto diskuzní fórum složil poklonu a dík. Sám uvažuji o přestavbě Chevroletu Orlando 1,8 na LPG ale protože vůz vyjíždí mnohokrát za den na kratší jízdy, ptám se, zda neexistuje možnost zabudování nějakého vyhřívání systému LPG, aby k přepnutí na plyn došlo co nejdříve. Pokud ne, poraďte alespoň zda některý systém zvládá přepnutí na plyn při nižší nastavené teplotě, než jiné a zda hrozí nějaké reálné riziko pro motor a systém, pokud je nastavena teplota přepnutí příliš nízko. Ještě doplňuji, že vůz je s automatickou převodovkou, takže "chcípnutí" motoru při volnoběhu v určitém režimu je problém mnohem větší než u manuálního řazení a tedy silně nežádoucí. Předem moc děkuji.

Klouček 31.01.2014 10:26

Dobrý den. Uvažuji o přestavbu na Peugeot 308 1.6 Vti 88kw r.v. duben 2011-najeto 45000.Jaký systém je vhodný a jaký systém spaluje tekutý propan pod tlakem a jestli je možné plnící hrdlo namontovat vedle hrdla na benzin. Viděl jsem to na Fiatu a je to praktické.Nádrž bych dal místo rezervy. Děkuji za veškeré rady.(OK)

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 31.01.2014 09:18

Dobrý den Pepo,
V Touranu 1,6 FSI 85kW můžou být tři různé motory. Pro dva z nich je zpracovaná sada od výrobce Landi Renzo, pro jeden od výrobce Lovato, takže přestavba je možná. Bližší podrobnosti o přestavbě motorů FSI v příspěvku č. 1729. Také mne můžete kontaktovat na našem příjmu zakázek 777 30 50 80. Pokud vozidlo ještě nemáte, určitě bych pro provoz na LPG volil motor 1,6 MPI 75kW.
S pozdravem Ivan Vodička

Pepa 31.01.2014 06:09

Dobrý den chci se zeptat jaké jsou zkušenosti s motorem 1,6 FSI 85 kW a bylo by to ve vw touran, nebo je lepší na přestavbu a tak celkově motor ten samé kubatury akorát tedy se 75 kW? Předem děkuji za odpověď ;-)

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 29.01.2014 18:19

Dobrý den pane Fresser,
Pro přestavbu Orlanda bych z naší nabídky doporučil systémy Lovato event. BRC. Aktuální ceník přestaveb včetně akční nabídky si můžete prohlédnout na našich stránkách zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG/3143.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . U těchto vozů nemáme poznatky o větším opotřebování motoru při provozu na LPG, přesto můžeme použít dodatečnou aditivaci ventilů (viz naše nabídka zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ). V naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/CHEVROLET/3180.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> si můžete prohlédnout provedení přestavby Chevroletů Orlando jak se systémem BRC, tak i Lovato.
S pozdravem Ivan Vodička

Anonym 29.01.2014 14:28

Dobrý den pane Vodička
Mám dva roky nové Orlando 1,8 a uvažuji o přestavbě na lpg ,jaký systém mi doporučujete ,je pravda že zvýšená teplota pří spalování lpg škodí motoru.Kolik by stála přestavba.Děkuji Fresser

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 28.01.2014 19:23

Dobrý večer Petře 1,
Stag 300 může používat různé vstřikovače. Pokud Vám začaly vstřiky cvakat více než bylo dříve běžné, bude patrně nutná jejich repase (pochopitelně po kontrole funkce…). My používáme nejčastěji vstřikovače Vatec 30. V případě potřeby provádíme repasi všech 4 vstřikovačů najednou (dostává se do nich stejný plyn, mají za sebou stejný počet cyklů…), následné nastavení chodu vstřikovačů a seřízení LPG systému. Naše ceny za tyto úkony jsou cca 1500 až 2500,- Kč. Pokud je skutečně jeden pístek poškozen, nedoporučuji další provoz na LPG.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 28.01.2014 19:23

Dobrý večer Jozo,
Jak jsem psal v předchozím příspěvku, je to pochopitelné. Kolik lidí, tolik názorů. Každý máme nějaké svoje zkušenosti, znalosti, zvyky i možnosti, a podle toho jednáme. Proto Vám bude každá firma doporučovat to zařízení, které nabízí. Ono ani nejde objektivně odpovědět jaký systém je nejlepší (ostatně v jednom českém filmu se také řešilo, zda je kanec lepší se zelím nebo se šípkovou…). Některé systémy mají přesnější výpočty i dávkování plynu, některé naopak snadnou montáž, nastavování i údržbu, jiné zase levný servis, snadno se drží při životě. V tuto chvíli bych Vám doporučil, vyberte si firmu, které věříte, a od ní si nechte namontovat takové zařízení, které Vám doporučí. S motorem 1,8T 110kW máme dobré zkušenosti, i já jsem ho jezdil na LPG přes 5 let ve své Octavii (měl jsem novější verzi AUM). Měl jsem systém BRC, konkrétně první jednotku BRC Sequent ve verzi Plug and Drive, která přišla do republiky.
S pozdravem Ivan Vodička