Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 28.01.2014 19:23

Dobrý večer Petře,
Moje doporučení je dáno mojí praxí a zkušenostmi. Pochopitelně kdybyste se stejně jako mě zeptal itala v Miláně, určitě Vám doporučí Fiata, protože ho bude znát lépe, a bude mu celkově bližší. Ale můžu radit i fakticky, pokud se nepletu, Fiat Punto může mít v karoserii pouze mělký prolis na dojezdovou rezervu, v případě montáže LPG nádrže by Vám zvedala podlážku kufru (na rozdíl od Fabie). Vyberte si auto, které Vám bude jako celek vyhovovat, pokud možno s důvěryhodnou historií a ve slušném stavu. Podle typu vozu, motoru a stáří následně vybereme typ LPG systému.
S pozdravem Ivan Vodička

Petr 1 28.01.2014 06:42

Dobry den,slysim nadmerne cvakani od vstrikovaci listy,system STAG 300,da se system provozovat i pri prip.poskozeni pistku?Na LPG najeto 23 tis/km,lista je Valtek,tankuji u jedne CS.Jaka je cena vymeny pistku nebo sady pistku(mat.+prace)?
Diky.Petr

Petr 28.01.2014 00:09

Dobrý den pane Vodičko,
děkuji za rychlou odpověď. Rád bych se zeptal z jakého důvodu byste preferoval Fabii. Také by mne zajímalo, která z variant je dle Vašeho názoru zajímavější (především z hledisek spotřeby, údržby). Měl byste případně ještě nějaký vhodnější tip?

Děkuji

Petr

jozo 27.01.2014 23:53

Dobry den pan Vodicka, chcel by som vas poprosit o radu, mam octaviu 1,8T kod motora ARX a samozrejme chcem do nej lpg, zistoval som uz informacie v 4 dielnach a kazda ma prehovara na inu znacku splynovaca, ze s tym druhym to nepojde dobre...tak uz som z toho zmeteny a neviem kde je pravda, ponukaju mi do nej BRC, LOVATO, ZAVOLI a poliaci nukaju STAG 300, tak som vadmchcel poprosit o radu aku mate osobnu skusenost s touto motorizaciou, co je najvhodnejsie. Dakujme.

Petr 27.01.2014 20:54

Dobrý den pane Vodičko,
děkuji za rychlou odpověď. Rád bych se zeptal z jakého důvodu byste preferoval Fabii. Také by mne zajímalo, která z variant je dle Vašeho názoru zajímavější (především z hledisek spotřeby, údržby). Měl byste případně ještě nějaký vhodnější tip?

Děkuji

Petr

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 27.01.2014 18:01

Dobrý den Petře,
Jednoznačně bych preferoval Fabii (ať již se starým škodováckým osmiventilovým motorem, a nebo lépe modernější koncernové motory 16V), pro přestavbu bych doporučil systém sekvenčního vstřikování AC Stag 4 Plus, event. novinku Stag Q-Box se současnou akční cenou přestavby 23.400,- Kč (viz naše akce zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG/3143.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ).
S pozdravem Ivan Vodička

Petr 27.01.2014 17:01

Dobrý den,

zvažuji přestvabu na LPG (denní nájezd cca 100km) jaký ideální vůz byste mi doporučil (celkový rozpočet včetně instalace LPG je cca 100 tis Kč). Zatím jsou mými favority Fiat Punto MK2 1,2 8V a škoda fabia I. 1,4 MPI. Děkuji za radu.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 27.01.2014 14:44

Dobrý den Míro,
Pro litrové motory M1DA a M2DA ve Focusech Ecoboost zatím nemáme k dispozici sady pro přestavbu na LPG (viz vysvětlení k problematice přestaveb přímovstřikových motorů v odpovědi č. 1729 z 13.1.2014). Proto Vám zatím přestavbu Vašeho vozu nejsme schopni nabídnout.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 27.01.2014 14:44

Dobrý den Miroslave,
vozů z roku 2010 se zatím nepřestavuje takové množství, aby se dalo mluvit o relevantních zkušenostech s dlouhodobým provozem právě Vámi poptávaných vozů na LPG. Takže to zkusím obráceně: podle našich podkladů se např. u Mazdy 6 a nebo některých Avensisů můžete setkat s motorem s přímým vstřikováním benzinu do spalovacího prostoru. Pro tyto motory zatím nejsou zpracovány sady, tam by přestavba nebyla možná (viz příspěvek 1729 z 13.1.2014). Druhý aspekt možné přestavby je dostatečný prostor pro LPG nádrž – většinou se umisťují místo rezervního kola. Ale pokud je ve voze pouze dojezdová rezerva pod vozem, může být podstatně omezena velikost plynové nádrže. Také u sedmimístných provedení karoserií bývá podstatně složitější najít dostatek místa pro umístění plynové nádrže. Takže nejlépe vozidlo s plnohodnotnou rezervou zevnitř kufru a motorem se vstřikováním benzinu do sacího potrubí (MPI). Přestavbu bychom doplnili aditivací ventilů (více zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ).
S pozdravem Ivan Vodička

Míra 26.01.2014 22:07

Dobry vecer.muzete mi prestavet Ford Focus 1,0 EcoBoost na LPG?muzete mi neco napsat ohledne teto prestavby?dekuji