Seznam příspěvků

Vladimír 15.11.2013 16:16

Dobry den prosim vas muzu se zeptat z jakeho duvodu jiz nemontujete lpg system Magic?jsou s nim nejake problemy?mel jsem jej totiz na dvou autech a uplne bez problemu.ted mam Magic 4 a prozatim taky vse v pohode.dekuji mockrat za odpoved s pozdravem Drobec Vladimír

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 13.11.2013 19:01

Ještě jedno upřesnění k předchozí odpovědi,
před 5 lety se již aditivace ventilů sporadicky používaly. Čas hodně letí, uvědomil jsem si, že s prvními aditivacemi ventilů FlashLube jsem se setkal ještě v dobách přestaveb Škodovek 105/130 nebo Fordů Granada V6 atd. Ale litinové hlavy válců bez jakýchkoli zušlechtěných ventilových sedel to (alespoň v mém případě) nezachránilo. Situace se zklidnila s nástupem motorů Favorit a dalších, kde byly sedla v hliníkových hlavách kvalitní a i při provozu na LPG bezproblémová.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 13.11.2013 18:36

Dobrý den Martine,
Starších jedničkových Octavií (předpokládám že máte motor 1,6) jezdí na plyn skutečně hodně, přestavují se průběžně celou dobu co se vyráběly. Naprostá většina z nich (nebál bych se odhadnout přes 95%) jezdí bez dodatečné ochrany ventilů ať přístřikem benzinu nebo přídavnými aditivy. Zkušenosti jsou takové, že koncernové motory 1,6 snášejí vyšší tepelné zatížení dané provozem na LPG bez problému. Např. kolega jezdí Octavií I s motorem 1,6 denně 60 km po dálnici do Prahy a zpět, na LPG takto najel za posledních 5 a půl roku cca 170 tis. km, aditivaci ventilů nepoužívá a motor je bez problémů (ostatně před pěti lety byl FlashLube a další v ČR věc okrajová, známá pouze malé části plynařů, a navíc bez patřičných certifikátů). Proto bych neviděl aditivaci ventilů ani ve Vašem případě jako nutnou. Pokud ale chcete mít jistotu, dá se pochopitelně dodatečně namontovat, či u systému Lovato nastavit přívstřik benzinu.
P.S. jasně že za minutu, překlep...
S pozdravem Ivan Vodička

Martin 13.11.2013 18:02

Oprava otáčky za minutu...:-D

Martin 13.11.2013 14:44

Dobrý den,
mám skromný dotaz: Nechal jsem u Vás přestavět jedničkovou oktávku - systém Lovato, bez přívstřiku či přímazu. V současné době jsem nucen jezdit převážně dálky a dálnice, kdy jezdím cca 130-140 km/h (cca 4000-4300 otáček za hodinu). Mám začít uvažovat o nějaké ochraně ventilů? Díky za odpověď.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 11.11.2013 15:49

Dobrý den pane Bezruč,
Při rozsvícení poslední červené kontrolky na ukazateli množství plynu v nádrži by mělo teoreticky zbývat 1/8 kapacity, tj. ve Vašem případě cca 3,4 litru. Ale to je pouze teorie. Přenos polohy plováku je poměrně nepřesný již v mechanické části, a značně zatlumený na úrovni elektrického signálu. Takže zobrazení na přepínači je pouze orientační. Plyn můžete dotankovávat kdykoli, proto bych doporučil (pokud je to možné…) spíš včasné tankování než zkoušet na základě orientačního údaje o množství plynu, zda přeci jen neujedu ještě několik kilometrů navíc.
… Právě koukám, že mě v odpovědi předběhl pan Vančura – inu vidíte, kolik lidí, tolik názorů.
S pozdravem Ivan Vodička

jan vančura 11.11.2013 15:38

pro Petr Bzruč: 2,258963581297456 litru. Děkuji nashle.

Petr Bezruč 11.11.2013 08:33

Dobrý den,
mám nádrž na 53 litrů, systém Lovato.Kolik přibližně zbývá plynu když začně svítit červená kontrolka ?
Děkuji za info

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 08.11.2013 14:57

Dobrý den pane Zima,
Do Volva XC90 se montovalo více typů motorů 2,5 Turbo (s rozdílnou elektronikou). U některých je přestavba bezproblémová - viz naše fotogalerie např. zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/XC-90/3418.html">neptun-harfa.cz/XC-9&hellip;</a> . U některých verzí je přestavba komplikovanější. Pro posouzení možnosti přestavby Vašeho konkrétního vozu (i s ohledem na typ a velikost nídrže do 7místné karoserie) bych doporučil, zastavte se někdy u nás i s vozem. Prohlédneme Vaše provedení a domluvíme se na možných variantách.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 08.11.2013 14:57

Dobrý den pane Šiška,
Zřejmě jste to odhadl správně, vypadá to na zaseklý omezovací ventil plnění, který je součástí multiventilu. Občas pomůžou otřesy nádrže, event. porouchání na nádrž gumovou paličkou, v opačném případě výměna multiventilu. Pokud Vám během půlroku končí platnost nádrže, asi by se dala práce spojit a vyměnit současně obé.
S pozdravem Ivan Vodička