Dobrý den, mám volvo xc 90 2.5 turbo a chtěl bych poradit jaký LPG systém si u Vás pořídit. Jak to bude fungovat a kam se namontuje nádoba kdyz mám sedmé sedačky a není nikde místo.
Děkuji za rychlou odpověď Zima
Dobrý den pane Vodičko.Potřeboval by jsem poradit ohledně tankování plynu.Nedávno jsem si koupil Bmw 320i (E46) 125kw.Auto je předěláno na plyn cca 10let, za půl roku končí platnost plynové nádrže.Vůz má skryté plněmí plynu.Problém je, že plyn do nádrže teče strašně pomalu, za 10minut jsem do nádrže dostal maximálně 11 litrů plynu.Podle ukazatele v autě mám nádrž skoro prázdnou.Na bombě ukazatel není.Zpětnou kuličku jsem uvolňoval, tam by problém být neměl.Pročítáním tohohle fóra jsem usoudil, že by mohl být na vině multifunkční ventil.Nevíte čím to může být?Děkuji za odpověď
S pozdravem Josef Šiška
Dobrý den Josefe,
Příčin nahodilého problematického startu (sám uvádíte cca 1x měsíčně) u vozu staršího 15 let může být velmi mnoho, jak v benzinové tak v plynové části. Takhle na dálku můžu pouze hádat – např. jednou za měsíc při vypnutí motoru nedovře elektroventil výstupu plynu z reduktoru, a Vám se zavětrá sací potrubí plynem. Proto je směs pro následný start velmi bohatá, a startování není korektní. Ale to je pouze jedna z mnoha možných příčin, a i ta by se poměrně obtížně prokazovala. Po letech provozu bude v tomto elektroventilu určitě dost úsad, ale odhadnout zda je znečištění tak velké že ventil jednou za měsíc nedovře, a ve všech ostatních případech dovře – nic jednoduchého…Další z možností – jednou a čas se nenačte korektně čip imobilizeru vestavěného v klíčku (pokud je jím Vaše Felicie vybavena), ŘJ motoru zůstane zablokována, nedávkuje benzin, a neovládá zapalování… Výčet by mohl být poměrně široký, proto pokud nejste sám dostatečně zdatný doporučuji servis.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, mám formana 1.3BMM s LPG a občas (1x za měsíc)se mi stane, že nejde nastartovat ani na benzín ani na lpg (naskočí tak po 10-ti sekundách startování a ještě má snahu chcípnout). Jezdím s ním každý den. Jinak jezdí forman úplně v pohodě. Díky za odpověď
Dobrý den pane Trubač,
Pro přestavbu VW Bora s pětiválcem 2,3 můžeme použít systémy AC Stag 300, Lovato Easy Fast i BRC Sequent P&D v cenách 28-36 tis. Kč. Pokud o přestavbě vážně uvažujete, můžete zavolat nebo se i osobně zastavit s vozem. Po zohlednění Vašich požadavků, očekávání ale i provozních podmínek a stavu vozu Vám doporučíme vhodný systém pro přestavbu. V ceně přestavby je materiál nutný k přestavbě (nádrž nad cca 60 litrů s příplatkem), práce, potvrzení do velkého TP a nahlášení do Registru přestaveb. V ceně není plynová náplň (každý vůz má jinak velkou nádrž…) ani ceny dalších víceprací a materiálu (snímače množství LPG na přepínač, zapalovací svíčky atd). Pokud se domluvíme a svíčky Vám budeme měnit, tak je zaplatíte, pokud je máte v pořádku ušetříte. Zkrátka zákazník zaplatí pouze to, co si od nás skutečně odveze.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobry den , jaky nejvhodnejsi lpg system mi muzete doporucit na vw Bora 2,3i , V5 , 125kw , r.v 2003 + cena s ohlednena na vasi probihajici akci? Je v cene zapoctena i vymena svicek? Dekuji za info s pozdravem Trubac.
Dobrý den,
u systému Vialle servis neprovádíme.
S pozdravem Ivan Vodička
Děláte vialle?
Re: 1627
Ano, máte pravdu. Nechtěně jsem odeslal dotaz ještě jednou při aktualizaci stránky.
Dobrý den Petře,
Citroen Xsara z roku 1998 s motorem LFX má ještě polosekvenční vstřikování benzinu. Pro přestavby těchto motorů se nám osvědčil právě polský systém AC Stag 4 Plus s akční cenou 23.900,-Kč (viz zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG/3143.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> ). Ten je pro motory této technologické úrovně určitě dostatečný. Pochopitelně je možné Váš motor přestavět i s kvalitnějšími LPG systémy s přesnějším dávkováním, ale za vyšší cenu montáže pro tento motor nedostanete kromě možnosti přívstřiku benzinu téměř nic navíc (obdobně jako na staré černobílé televizi byste nevyužil HD kvalitu obrazu a Dolby stereo zvuk…). Váš motor nemá hydraulické vymezování ventilové vůle, mají mechanické nastavení. Aditivaci ventilů doporučujeme jako preventivní ochranu ventilů, eventuelní montáž provádíme po vzájemné domluvě se zákazníkem.
S pozdravem Ivan Vodička