Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 16.08.2013 18:20

Dobrý den pane Soukup,
Při koupi ojetiny bych jednoznačně doporučil koupit vozidlo bez plynového systému, a nechal si LPG namontovat u nějaké firmy z Vašeho okolí (viz moje předešlá doporučení k volbě systému). Pro přestavbu bych v současnosti jednoznačně doporučil vyhýbat se přímovstřikovým motorům – přestavba je možná pouze u některých z nich, je finančně náročnější a návratnost výrazně delší. Jelikož nevím ani zhruba jakou kategorii vozidla máne na mysli (Škoda Citigo x Dodge RAM…) nechám si konkrétní doporučení na Váš eventuelní telefonický dotaz, zavolejte na náš příjem zakázek 777 30 50 80 a můžeme probrat Vaše představy a naše zkušenosti.
S pozdravem Ivan Vodička

Vladan 16.08.2013 15:43

dobrý den,zajímalo by mne jestli se vyplatí investovat do lpg když najedu ročně do 10tis.km a jestli se musí přimazávat ventily v audi a6 2,4 v6

Petr Dvořák 16.08.2013 00:12

Dobrý den pane Vodičko,
rád bych Vás poprosil o radu jak řešit situaci s origo LPG zástavbou ve Škodě Octavii 1,6 MPI ....

Ještě nedávno jsem byl spokojený majitel takového vozu.
No a pak padla kosa na kámen a dneska by mně čerti vzali ...vrrrrrrrrr

na autě skončila po 2 letech záruka a cca 14 dní na to (při cca 65000 km) začalo LPG blbnout (auto za jízdy vypadává z režimu LPG, musím vypnout motor a po nastartování se vrátí do řežimu LPG a pak z něj zase náhodně za čas vypadne a tak furt dokola ...)

Tak jsem to dali do servisu a co nám řekli mně málem porazilo (museli jsem to dát do autorizovaného servisu Škoda, protože škodovka zablokovala řídící jednotku , aby se do ní jiné než autorizované servisy nedostali a nemohli provádět servis...)
řekli , že je třeba vyměnit vstřiky (prý vydrží cca 50 000 a tak máme být rádi, že vydeželi 65 000) což při výměně všech 4 střiků, práci, seřízení atd... vyjde cca na 20 tisíc Kč ??? Jsem jim řekl, že si snad ělají srandu, protože to je pomalu cena namontování LPG systému ...
a jaký má smysl takový režim kdy každých 50 000 km dám 20 000 za jeho resuscitaci .... to jen budu sponzorovat servis a náklady budu mít stejné jako kdybych jezdi na¨benzín ....
Pokrčili rameny a řekli, že mně do opravy nenutí a až si to rozmyslím tak ať se ozvu ...
Zkusil jsem pár "nezávislých"servisů , ale všechny mi řekli, že do origo škody se nedostanou , ale kdyby se tam dostali tak prý by stačilo možná vstřiky seřídit , vyčistit apod. a bylo by to prý cca za 5 tisíc ...

Tak to zkouším i tady dobrat se nějakého řešení vidím několi variant:

1) rezignuji na LPG (něco jsem uspořil, za těch 65 000 (auto stálo v akci stejně jako kdyby LPG nemělo ...) ale dál už holt musím na benzín ...) moc to nepreferuji, ale z principu mi to příjde lepší než "krmit" škodovácký moloch vyměňováním vstřiků ...

2) nebylo by možné na celý ten škodovácky systém se vyprdnout a dát to někomu do servisu LPG , aby využil maximum toho co v autě je a přebudoval to na "otevřený systém " , který pak bude moci i servisovat (moje naivní představa je ,že se pořídí nová nebloklá řídíví jednotka Landi a auto se tak vysvobodí ze škodováckého molocholního přístupu....)

3) není někdo kdo by se do "zablokované" škodovácké řídící jednotky dostal a mohl auto servisovat "normálně" a nikoliv systémem, když to nejede tak vše vyměníme ať to stojí co to stojí ...

4) pokud by nešla vyměnit jen "bloklá" řídící jednotka je realizovatelná nějaká varianta ve smyslu, že se vymění více komponentů , ale vyjde to levněji než zcela nová přestavba (předpokládám, že např. nádrž by mohla zůstat atd...)

Omlouvám se za plevelení fora , ale fakt mně to hnulo žlučí a z principu chci najít jiné řešení než jaké mi tlačí do hlavy koncern...

A jak jsem za poslední 2 dny z webu pochopil tak problém to je celkem rozšířený a do podobné situace se dostává vícero majitelů těchto vozů ....

díky za jakékoliv názory či podněty jak z toho ven.

Auto vhodné pro přestavbu na LPG 15.08.2013 20:13

Dobrý den, rád bych se Vás zeptal, jaké vozidlo byste doporučil pro přestavbu na LPG a jaké ne. Pokud lze vůbec jednoduše odpovědět. A jestli je lepší při koupi ojetiny kupovat auto již na lpg, nebo byste tuto možnost nedoporučoval a volil raději přestavbu až po koupi.

Velice děkuiji.

Pavel Soukup

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 14.08.2013 18:08

Dobrý den pane Hanuš,
problém může mít na svědomí špatné složení směsi při provozu na LPG. Doporučím kontrolu nastavení, ev. úpravu parametrů. Pokud máte některý ze systémů naší nabídky, můžete zavolat na náš příjem zakázek 777 30 50 80, domluvíme se na seřízení.
S pozdravem Ivan Vodička

Roman Hanuš 14.08.2013 16:58

Dobrý den,chtěl bych se zeptat.Mám auto na lpg kdyz je na volnoběhu na benzín tak otáčky nekolísaj a když jde na lpg tak kolísaj hodně.Děkuji za odpověd

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 12.08.2013 15:49

Dobrý den pane Moc,
Pro motory 1,2 HTP používáme běžné svíčky Denso KJ16CRL11, vzdálenost v naprosté většině ponecháváme standardní.
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den Jardo,
přestavba Škody Yeti s motorem CBZB je možná, podrobnosti na našem příjmu zakázek na čísle 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den pane Novák,
Citroeny C4 s motory Valvetronic (Vti) na LPG přestavujeme, nejčastěji se systémem BRC. Ohledně typu, velikosti a umístění nádrže bude nejvhodnější prohlídka vozu. Pokud máte v prolisu karoserie pro rezervu příslušenství ruční brzdy, obávám se, že nebude jiná možnost než válcová nádrž. Tyto nádrže se vyrábějí v různých průměrech a délkách, zkusili bychom vybrat takovou, která splní Vaše požadavky (pokud to bude technicky možné…).
S pozdravem Ivan Vodička

Ondřej Moc 11.08.2013 22:45

Dobrý den,
chtěl bych Vás poprosit o radu. Jaké svíčky byste mi doporučil na vůz Škoda Fabia 1.2HTP 40kW (preferuji značku Denso, ale není podmínkou). Je pro provoz na LPG nutné upravovat vzdálenost elektrod na nějakou konkrétní hodnotu, nebo lze ponechat tu z výroby?