Seznam příspěvků

Hanuš Roman 29.05.2013 15:46

Dobrý den,chci se zeptat,mám Fiat Bravo 1.6 16v na LPG.Kdzž je motor studený tak jede na benzín na dva valce,jak se zahřeje a přepne se na LPG tak jde po chvilce dobře.Čím to může být,díky za odpověd Hanuš

Jakub 28.05.2013 21:29

Dobrý den, jakou máte zkušenost s přestavbou vozů Dacia Logan MCV? Z jejich benzínových 1,6l motorů je podle Vás pro přestavbu na LPG vhodnější spíše starší 8V (63kW), nebo novější 16V (77kW)? Díky za odpověď!

Pavel 28.05.2013 19:02

Dobrý den. Jak účinné je přimazávání ventilů? Opravdu to ochrán í motor? Mám saaba motor 2.8 V6 184kw, stejný motor by měl být i v opelu insignia. Máte s tímto motorem nějakou zkušenost? Rozhoduji se jestli přestavbu uskutečnit nebo ne, ale mám strach že mi lpg po nějaký době zničí motor..

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 27.05.2013 15:59

Dobrý den pane Sláma,
Záruku na přestavbu poskytujeme na 24 měsíců a nebo 60.000km. Záruku na motor či další komponenty vozu nepřebíráme.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 27.05.2013 15:59

Dobrý den Lukáši,
již to zde proběhlo, ale pro Vás zopakuji:
Namísto dříve používaného jednoduchého okruhu plovák – potenciometr – ručička ukazatele benzinu na palubce, je nyní používán u některých zejména francouzských vozů mnohem sofistikovanější systém. Plovák v nádrži dá řídící jednotce prvotní údaj o množství benzinu, a ta zobrazí patřičné množství na palubní desce. Po nastartování a v provozu řídící jednotka „ví“, kolik kilometrů auto najelo, a také to, kolik otáček a v jaké zátěži motor provedl. A programátor vycházel z předpokladu, že když vozidlo jede, musí ubývat benzin (perpetuum mobile neexistuje…). Elektronika do motoru nadávkuje přesně spočítané množství paliva, a tudíž logicky přesně toto množství paliva muselo být spotřebováno, a proto elektronika upraví polohu ručičky na palubce na vypočítaný zbytek benzinu. To se děje i při provozu na LPG – benzinová část pracuje beze změn – jednotka generuje patřičné impulzy pro dávkování benzinu, a signalizuje Vám, že toto množství ubylo z nádrže, byť tam ve skutečnosti zůstává. Tankování většinou elektronika pozná podle rozdílné polohy plováku při vypnutí a následném zapnutí zapalování, a načte si novou hodnotu. Existuje několik typů emulátorů, které se dají na některé francouze použít, ale je to pouze emulace tankování po vypnutí motoru (to znamená, že za jízdy ručička ukazatele benzinu přesto stále klesá).
S pozdravem Ivan Vodička

Sláma 27.05.2013 13:39

Dobrý den pane Vodičko,
k dotazu 1348 (odpověď 1352)jak je to se zárukou na LPG zařízení a na motor (smluvní podmínky)?

Anonym 27.05.2013 12:32

Dobrý den,
předělal jsem renault megane rv.2006 na lpg.Pri jizdě na plg mi zaroven klesa ukazatel stavu benzinu.Čím by to mohlo byt?Děkuji za odpověď Lukas

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 27.05.2013 10:17

Dobrý den pane Sláma,
Fordy Focus jsou poměrně často přestavované vozy, pro přestavbu používáme většinou italské systémy sekvenčního vstřikování BRC Seq24, event. Lovato Easy Fast Smart, z důvodu ochrany ventilů s nastaveným přívstřikem benzinu ve vyšších zátěžích, a nebo doplněné aditivací ventilů FlashLube či VAP Saver. U takto provedených přestaveb nemáme žádné údaje o horší životnosti motoru (i moje manželka jezdí s Focusem 1,6 na LPG, vozidlo má již pátým rokem).
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 27.05.2013 10:17

Dobrý den Filipe,
Doporučuji kontrolu, může vrzat příslušenství kolem nádrže, event. plovák v nádrži.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 27.05.2013 10:16

Dobrý den Michale,
Omezení plnění LPG nádrže na 80% zajišťuje multiventil. Pokud je jeho funkce vadná, musí se vyměnit. Pro domluvu termínu volejte na příjem zakázek 777 30 50 80. Pro výměnu MV je nutné, abyste vozidlo přivezl s prázdnou nádrží. K předchozím opravám nejsem schopen se vyjádřit, protože neuvádíte bližší podrobnosti o voze, domluvíme se telefonicky, nebo osobně.
S pozdravem Ivan Vodička