Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 17.04.2013 11:22

Dobrý den pane Vlk,
Každý výrobce LPG systému má svůj vlastní vývoj a zkušebnu. Na základě výsledků jejich ověřování mají různé systémy od výrobce různé možnosti úprav a zároveň určité doporučené hodnoty. A právě 25 sekund po nastartování motoru je přednastavená (doporučená) hodnota pro přepnutí u systému Lovato. Tento čas lze částečně softwarově upravovat. Pokud byste měl eminentní zájem, ozvěte se telefonicky. domluvíme se a event. upravíme tento parametr, pokud bude provozně vyhovovat.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 17.04.2013 11:21

Dobrý den Luboši,
Kontakt který máme u předmětné zakázky je na firmu, která vozidlo před několika lety prodala, patrně Vám. Proto se budete muset ozvat sám, telefonicky na náš příjem zakázek na číslo 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

Martin Vlk 16.04.2013 21:19

Dobrý den. Mám od Vás ve svém autě nainstalovám LPG systém Lovato (Daewoo Kalos 1.4 16V). Vše v naprostém pořádku. Jen jsem nepochopil význam 25 vteřinového časování spínače LPG když je motor zahřátý na provozní teplotu. Možná jste dávali nějaké vysvětlení, s autem jsem u Vás osobně nebyl, jen otec. Chci se tedy zeptat, jestli je možné tento interval zkrátit například na 5 vteřin nebo i méně ? Když poté ve městě cukám sem a tam, tak se to nepříjemně promítne do spotřeby benzínu. Předem díky za odpověď.

S pozdravem

Martin Vlk

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 16.04.2013 18:42

OK, Luboši,
zítra budu v práci, pokud na Vás máme v zakázce stále aktuální kontakt zavolám, a domluvíme se. Jednotka Stag takto reaguje např. na uváděné přerušení okruhu LPG vstřikovače - mohl by být vypadlý konektor. Ale pokud ne, je nutná návštěva servisu.
S pozdravem Ivan Vodička

Luboš 16.04.2013 12:52

Dobrý den pane Vodička,
omlouvám se, že jsem nenapsal to nejdůležitější. Regulátor tlaku: Tomasetto, Řídící jednotka: AC Stag, Víceúčelový ventil: Tomasetto, Přípojka plnění: Lovtec, Tlaková nádrž: GZWM. Revize ve vaší firmě byla provedena dne 30. 6. 2011 Zakázka číslo: 110002649/2 Omrknu tedy tu kabeláž a pak se budu muset k vám co nejdříve objednat. Děkuji a přeji hezký den.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 16.04.2013 09:19

Dobrý den Luboši,
Nepíšete o jaké plynové zařízení se jedná, ale typoval bych na hlášku o přepnutí na benzin z důvodu nějaké chyby (např. výpadek signálu teploty, přerušení čí zkratu na okruhu vstřikovače LPG atd.) Pokud po opakovaném nastartování a přepnutí na LPG problém přetrvává, doporučím kontrolu v LPG servisu. Před tím pochopitelně můžete pohledově zkontrolovat napojení kabeláže na LPG komponenty – zda není vypadlý nějaký konektor.
S pozdravem Ivan Vodička

Luboš 15.04.2013 21:17

Dobrý večer pane Vodička, mám Škodu Octavii I z roku 1999 1.6 74kW najeto zhruba 350.000Km a po celou dobu 2 let co vůz mám, se ozýval po vyjetí plynu z nádrže takový pravidelně přerušový zvuk a zelená dioda začala blikat. Včera při jízdě po dálnici se začal ozývat zcela odlišný zvuk a to takový zrychlený a i ta zelená kontrolka začala blikat daleko rychleji. Tato skutečnost mne zaskočila, protože jsem měl v nádrži ještě plyn na 400km. Nemáte prosím tušení, co se mohlo stát? Děkuji za vaši odpověď.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 15.04.2013 17:24

Dobrý den Pepo,
Zapojení elektronických řídících jednotek se provádí vždy podle výrobce a typu jednotky, každá má jiné schéma zapojení. Takže doporučím obraťte se na Vašeho dodavatele řídící jednotky, event. servis který se tím daným LPG systémem zabývá. Také můžete zavolat na náš příjem zakázek, a podle typu elektroniky bych Vám zkusil poradit.
S pozdravem Ivan Vodička

pepa 14.04.2013 22:41

Zdravím mam vitaru a,6 16v 4-body vstřik mam ji jen do lesa,dal sem si tam sarou smesovacku ze skodovky ovladanou podtlakem podtlak sem natahl k posilovaci brzd a nejde to jak ma tak sem si rikal ze tam napojim takovy ten servo ventil jen nevim n co ktery dratek zapojit erj k tomu mam diky

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 12.04.2013 18:12

Dobrý den Františku,
Přestavby vznětových motorů na LPG (či CNG) jsou technologicky něco zcela jiného než přestavby motorů zážehových (benzinových). Jedná se vždy o souběh nafty a plynu, podle použité technologie bývá plynu cca 30-70%, a také záleží na typu vstřikování nafty. Po zvážení všech technických, legislativních i ekonomických podmínek jsme se rozhodli, že přestavbu dieselgas nebudeme provádět.
S pozdravem Ivan Vodička