Seznam příspěvků

jarda 06.04.2013 20:01

Dobrý den pane Vodičko,
Uvažuji o přestavbě Fabie 1.2 htp, najeto 130000 km. V servisu mne odrazovali od přestavby na LPG z důvodu vysoké teploty při provozu (přehřívání oleje), které se údajně při provozu na LPG ještě zvýší. Jaký máte názor na přestavbu u tohoto vozu (najetí 130 tkm) a lze provést reinstalaci plyn. zařízení na jiný vůz v případě, že se motor poškodí ? pokud ano, jaká je cena reinstalace? Díky za odpověd

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 05.04.2013 08:34

Dobrý den La-da
Pro Vás vpodstatě to samé – zde není místo pro reklamu jiných subjektů, ani pro jejich (byť možná oprávněnou) kritiku a pranýřování.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 05.04.2013 08:34

Dobrý den Kashak,
Nezlobte se, ale Váš příspěvek týkající se Vaší nespokojenosti s jinou firmou jsem z jeho podstatné části odstranil (i když to není proto, že bych chtěl hájit zájmy Vaše či zmíněné firmy…). Toto forum nemůže sloužit jako arbitr sporů, nejsme schopni posoudit pravdivost ani oprávněnost uváděných tvrzení. Pokud máte problémy s Vaší přestavbou, musíte je primárně řešit tam, kde přestavbu prováděli. Pokud chcete upozorňovat potenciální zájemce na svoje zkušenosti, existují obecná fora věnovaná LPG problematice, ale u nás příspěvky tohoto typu místo nemají.
S pozdravem Ivan Vodička

La_da 05.04.2013 08:33

To: Kashak: správně je asi tato stránka www.xxxxxxx

Kashak 05.04.2013 08:33

Trochu popliju jeden servis v Brně, ať si to kdo chce najde pokud bude uvažovat o přestavbě auta na lpg, je to firma xxxxxx.
Tento servis stojí opravdu za to, mám u nich domontované lpg, nejenom že řeší všechny problémy od stolu,… ale taky si vymýšlí nesmysly …na svých internetových stránkách se chvástají že jejich systémy xxxxxx, …xxxxxxxxxx… atd atd.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 04.04.2013 18:03

Dobrý den pane Mašlonka,
Problém může být jak v mechanické části, tak v elektroinstalaci či SW nastavení. Pro přestavbu Felicie Mono používaly klasické systémy Tartarini řídící jednotky Tec97/99/Evo/Junior, a u prvních přestaveb také jednotky AEB Voila/Voila Plus. Již z tohoto výčtu je patrné, že přestavba Vašeho konkrétního vozu může mít mnoho podob a provedení. Proto nemohu „zázračně“ (ale ani jiným přirozeným způsobem…) na dálku určit, co se rozbilo. Napište si do vyhledavače na internetu LPG systém Tartarini, a buďto najdete odkaz na nějakou montážní firmu ve Vašem okolí, a nebo přímo na dovozce tohoto zařízení – sdružení firem xxxxx. Dovozce by Vám doporučil nějakého smluvního montážníka tohoto systému ve Vašem okolí.
S pozdravem Ivan Vodička

Ladislav Mašlonka Frýdek-Místek 04.04.2013 16:18

Dobry den p.Vodička. Mám Felicii 1.3 jednobod vstřikování na LPG Tartarin. Při přepnuti mi nereaguje plyn.. V čem může být problém a kde je nejbližší servis? Děkuji

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 02.04.2013 11:44

Dobrý den Adame,
I takhle může vypadat situace kolem rezerv – výrobce obecně uvede že to možné není, ale v určitých případech provoz bez rezervy povolí, patrně zasláním dopisu za Vámi uváděných 1.200,- Kč. Jinak rezerva, která je „zaklíněna“ mezi zadní dveře a zadní sedadlo patrně nebude posouzena jako „pevně uchycená“ – technik otevře dveře a vezme za ní. Rezerva se nepochybně pohne, a tudíž není uchycena. Většinou se to řeší přišroubováním obdobně jako v sériovém provedení.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 02.04.2013 11:43

Dobrý den Miroslave,
Ceny přestaveb jsou uvedeny v ceníku zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG/3143.html">neptun-harfa.cz/Ceni&hellip;</a> , pro 4válec se systémem BRC je to 32.800,- Kč. Každých 10.000km je předepsána Revize LPG, a každých 20.000 km doporučujeme výměnu LPG filtrů a svíček.
Pokud byste se rozhodl pro přestavbu u naší společnosti, kontaktujte nejlépe telefonicky příjem zakázek na čísle 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 02.04.2013 11:42

Dobrý den Vláďo,
U Vás se bude s největší pravděpodobností jednat o nevhodné nastavení systému. Doporučím kontrolu nastavení, a následně kontrolu studeného přepínání, a celkové funkce ve fázi ohřevu. Pokud bylo auto montováno u nás (nebyl jsem schopen identifikovat…), zavolejte a domluvíme si termín. Pokud bylo montováno jinde a máte v záruce, obraťte se nejlépe na Vaši montážní firmu. Na nás můžete také, ale bude se jednat o mimozáruční opravu.
S pozdravem Ivan Vodička