Seznam příspěvků

Pavel 29.03.2013 19:58

Dobrý den,děkuji za Váš názor na vstřikovače valtek 30.Mám je na octavii II 1,6 MPI.Byla mi nabídnuta lišta od Lovata,údajně vydrží víc.Je také rozebíratelná?Co myslíte?Nechci zbytečně vyhazovat tisíce za novou lištu.Děkuji a přeji hezké velikonoce.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 29.03.2013 18:52

Dobrý den Pavle,
Vstřikovače Valtec Typ 30 (obdobně i další „podobné“ výrobky od jiných výrobců) nevynikají žádnou extrémní přesností ani životností. Na druhou stranu jsou dostatečné pro technologicky méně náročné vozy, jsou velmi rozšířené v různých LPG systémech, tudíž jsou poměrně levné a navíc se dají snadno repasovat. My doporučujeme repasi po 30.000 km. Setkal jsem se pochopitelně s podstatně kratší životností, ale i s případy, kdy jezdí bez problému i po cca 60.000km. Záleží (jak píšete) na kvalitě plynu, ale i provozních podmínkách. Většinou je delší životnost u vozů, které jezdí dlouhé trasy, naopak krátké studené jízdy ve spojení s horší kvalitou plynu životnost mohou zkrátit.
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den Miroslave,
Provedení přestavby tohoto vozu si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Accord/3663.html">neptun-harfa.cz/Acco&hellip;</a> . Pro přestavbu tohoto konkrétního vozu jsme použili systém BRC Seq24, a nemám žádné informace o problémech s jeho provozem (montováno v 10/2012).
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den Adame,
Podle našich podkladů není možné nahradit u Suzuki SX4 rezervu opravnou sadou (pokud se Vám nepodaří získat od Suzuki jiné stanovisko). V tom případě je součástí povinné výbavy „pevně uchycená rezerva“. Mechanické provedení doporučuji konzultovat s firmou provádějící přestavbu.
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den pane Král,
Nevím o tom, že by motor 1,4 55kW z první generace Citroenu Xsara měl problémy s ventily. Nevidím montáž aditivace ventilů jako nutnou. Další podrobnosti bychom probrali event. při příjmu zakázky (pokud se pro přestavbu ve firmě Neptun Harfa rozhodnete).
S pozdravem Ivan Vodička

Pavel 29.03.2013 16:59

dobrý den,
jakou máte zkušenost se vstřikovači Valtec?Mě vydrželi 20000km a museli se měnit gumičky.Zdá se mi to málo.Vypovídá to o nečistých plynech?Děkuji

Miroslav 29.03.2013 13:00

Dobry den,

premyslim o zabudovani LPG systemu do Hondy Accord, r.v. 2011, motor 2.4l. Mate s timto typem motoru nejake zkusenosti?
Jaky system by se pro tento typ nejvice hodil?

Dekuji

Adam 29.03.2013 12:14

Dobrý den, je nutné pro vozidlo Suzuki SX4 1,6 rok výr. 2012 vybavené LPG vozit v kufru rezervu? Nebo stačí jen opravná sada. Tento systém, kde toto určí výrobce-dovozce je značně nepřehledný. A pokud rezerva být u některých vozidel být musí, musí být nějakým předepsaným způsobem upevněna? Děkuji za odpověď Adam

Král 29.03.2013 10:30

Dobrý den, chtěl bych přestavět na pohon LPG Citroen Xsara 1.4i, rok výroby 1998, 55kW, typ motoru KFX.Chci se zeptat,jaké máte u těchto motorů zkušenosti s ventily, zda je potřeba ochrana ventilů(aditivem, nebo přívstřikem benzinu). Děkuji Král

Michal Puš 27.03.2013 18:36

Dobrý den pane Vodičko,

moc děkuju za hezké vysvětlení, vlastně naprosto chápu, že jde o individuální rozhodnutí každého a že jeden doporučí to, druhý zas ono :-) Za ostatní rady také děkuju. S pozdravem, M. Puš