Seznam příspěvků

Anonym 09.03.2013 19:13

Dobrý den,mám dotaz,zakoupil jsem starší automobil na Lpg Peugeot 806 2.0,el.karburátor,je tam Lpg jednotka Voila a při měření jsem došel ke spotřebě 16,5 litru.Musí se to seškrtit přes jednotku jsem schopen toto upravit pouze škrtícím ventilem na přívodní hadici?Děkuji za odpověď,Sekerka

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 08.03.2013 17:17

Dobrý den Pavle,
Demontáž LPG systému Just Heavy je možná během jednoho dne. Demontáž Vám potvrdíme do velkého TP, cena je cca 2.500,- Kč. Po demontáži musíte na příslušný Registr vozidel (tam, kde máte vozidlo hlášené) , kde demontáž zaevidují a Vám vystaví nové ORV (malý techničák). Pro domluvení termínu doporučuji tel. kontakt na náš příjem zakázek na čísle 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

Pavel 08.03.2013 16:19

Dobrý den kolik prosím je cena za demontáž trioidní nádrže+zařízení.Škoda Felicia Kombi zařízení BRC Just Hesvy nejde a nádrži končí životnost.Je treba se objednat doba trvaní a provedete i výmaz z velkeho TP.A je treba technická kontrola.Dekuji Pavel

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 08.03.2013 07:21

Dobrý den "nepřihlášený uživateli z Prahy 4"
poprvé jsem byl nucen smazat příspěvek z tohoto fora - byla to Vaše inzerce na prodej LPG komponentů (údajně dvou kusů). Tyto stránky si platí Neptun Harfa, nejsou tedy určeny k podpoře prodeje jiných subjektů. Pokud máte nějaké nadbytečné komponenty k prodeji, použijte k podpoře Vašeho prodeje např. inzertní servery, bazary nebo jiné služby, které jsou k tomu určeny. Ale na tyto stránky prosím další inzeráty či propagaci nedávejte - byla by odstraněna stejně jako toto.
Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 07.03.2013 17:53

Dobrý den Vasile,
Pro přestavbu Renaulta Fluence bych doporučil aditivaci ventilů ať již formou přívstřiku benzinu, a nebo přípravky Vap Saver či FlashLube. Velikost toroidní nádrže se odvíjí od prostoru pro rezervní kolo, Fluence jsme ještě nedělali, při prohlídce vozu před eventuelní přestavbou bychom se domluvili na nádrži, na umístění přípojky plnění i typu LPG zařízení. V úvahu bychom vzali jak možnosti vozu, tak i Vaše preference a provozní podmínky.
Pro další podrobnosti můžete kontaktovat náš příjem zakázek na čísle 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

Vasil 07.03.2013 14:03

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na přestavbu Renault Fluence r.v. 2011 1,6 81kW. Jakou by jste doporučil značku Lovato či BRC? Je nutný přímaz? Jaká lze umístit největší toroidní nádrž a zda lze umístit plnění pod víčko palivové nádrže. Většinu jízd najezdím po okrskách a vesnicích. Díky s přáním příjemného dne.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 07.03.2013 11:10

Dobrý den Marku,
Pro běžný provoz by mě zajímalo, jak se po konkrétním Chiptuningu změní parametry průběhu kroutícího momentu a výkonu ve střední zátěži. Hodnotu maximálního výkonu bych bral pouze jako orientační – vždyť jak často jezdíte v otáčkách cca 5800, kde má motor udávaný maximální výkon 80kW? Takže jako směrodatné zda ano či ne bych posuzoval změny v rozsahu běžně používaných otáček. Po provedení úpravy programu řídící jednotky BA bych určitě doporučil přizpůsobení nastavení LPG jednotky, změny způsobené chiptuningem se projeví i při provozu na LPG. Osobně však nejsem velkým zastáncem chiptuningu pro běžný provoz, zejména u atmosférických motorů nejde o výrazné změny (na rozdíl od sportovních úprav, ale to je zcela jiná kategorie…).
S pozdravem Ivan Vodička

Marek 06.03.2013 19:03

dobrý den,chci se zeptat jaký mate názor na tzv.chip tuning u motoru přestvených na pohon lpg? peugeot 307 1.6 80kw rv.03 lpg system tartariny.Děkuji za odpovědˇ

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 06.03.2013 11:11

Dobrý den J,
Nezlobte se, ale na základě neúplných a laicky zprostředkovaných informací si nemyslím nic. Je možné, že máte velmi „historické“ provedení přestavby, nebo systém, který se v ČR ani nedá servisovat, a proto Vám nabídli přemontáž na zařízení které mají v nabídce. Ale také je možné, že je to jinak, a prioritní je zisk (nemyslím si, že zisk je sprosté slovo – bez něj to nejde, ale někdy bývá nemravný – stačí se rozhlédnout…). Záleží na tom, jaké máte s firmou zkušenosti, o jaké vozidlo, plynový systém a jeho vadu se jedná. Ale protože to nevím, nemohu mít žádný relevantní názor. Pokud byste chtěl mít jistotu, můžete se po vypracování nabídky obrátit ještě na jiný servis a porovnat, jak by řešili problém Vašeho vozu jinde, a zda jsou schopni svoji nabídku nějak odůvodnit.
S pozdravem Ivan Vodička

Zdeněk Horčička 06.03.2013 05:24

Dobrý den pane Vodičko,
děkuji Vám za odpověď, tento vůz zatím nemám, jen zvažuji jeho koupi, tak zjišťuji co jde a co ne.
Zdraví
Zdeněk Horčička