Dorý večer.Je možná přestavba na plyn VW JETTA 1,2TSI.Děkuji Karel
Dobrý den,
chci se zeptat,jestli by ste doporučil domontovat přimazávaní ventilů na ford fusion 1.4 Duratec (80 k)?Mam vstřikování BRC.Děkuji Petr
Dobrý den pane Morávek,
sice neuvádíte typ motoru, (viz předminulý příspěvek č. 1104), ale pokud mě paměť neklame, nemáme k dispozici software na žádný motor 4.2 FSI, takže nikoli.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobry den, zajímalo by mě jestli je už možné předělat na LPG Audi O7 s motorem 4.2 FSI. Děkuji.
Dobrý den tazateli z příspěvku 1102,
Já jsem naštěstí ještě neviděl, že by se „LPG tankoval do nádrže pro benzin“, protože to by bylo patrně to poslední, co bych v životě viděl… Ale nyní vážně, LPG se může tankovat pouze do samostatné nádrže pro plyn, ta podléhá přísným bezpečnostním předpisům a schvalováním. Pravdou však je, že některá vozidla mohou mít přípojku plnění LPG pod plechovým (či plastovým) víčkem hned vedle otvoru pro tankování benzinu (viz např. naše fotogalerie zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/XC-90/3588.html">neptun-harfa.cz/XC-9…</a> ). Takže provoz na benzin, způsob tankování benzinu i kapacita benzinové nádrže je i po přestavbě na LPG nezměněna.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den tazateli z příspěvku 1101,
Přestavby se vstřikováním kapalného LPG (Lpi Vialle ani od jiného výrobce) v současnosti nenabízíme. Pro přestavby motorů FSI používáme v současnosti sady italských výrobců BRC, Lovato, Landi Renzo. Tito výrobci vyvíjejí soupravy pro přestavby motorů FSI tak, že i při provozu na LPG je do motoru částečně dávkován benzin. Podle provozních podmínek a zátěže motoru probíhá zhruba každá desátá dávka paliva v benzinu (průměrně je v plynu realizováno cca 90 až 60% paliva, a v benzinu cca 10-40%). Pro posouzení možnosti realizace přestavby je vždy směrodatný typ motoru (např. CDAA, CDHB, ....). Pošlete mi tedy typ Vašeho motoru (je uveden ve velkém technickém průkazu) nejlépe mejlem na adresu vodicka[zavinac]neptun-harfa.cz , a já ověřím, zda bude přestavba možná.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Gabor,
Pro přestavbu Forda Focus 1,6 74kW z roku 1999 bych doporučil značku Lovato s aktivovanou funkcí přívstřiku benzinu ve vyšších zátěžích z důvodu ochrany ventilů a jejich sedel.
S pozdravem Ivan Vodička
Ještě bych měl jeden dotaz. U čerpací stanice jsem viděl jak obsluha tankuje LPG „klasicky“ do nádrže pro benzín, nikoli ze spodu auta kde je vetšinou vyveden vstup pro plnění LPG. Pokud budu chtít využívat toroidní nádrž na LPG + klasickou nadrž na benzin mužete mi objasnit to využití hrdla nádrže pro tankování LPG ( při zachování nádrže na benzin ) ?
Dobrý den. Nabízíte i přestavbu na vstřikování kapalného LPG pro motor FSI ( pro auto Volkswagen Passat 3c2 110 Kw 2.0 Fsi ) ?
- cena ?
- životnost ?
- nejporuchovější část systému ?
- jiná alternativa mimo Vialle LPi ?
- poměr spotřeby benzín/LPG při maximálním výkonu ?
- o kolik se v průměru navýší spotřeba LPG oproti jízdě na benzín ?
Dobry den do Ford Focus 1.6 rv 99, ktery system by jste doporucili BRC nebo Lovato? (jezdim 80% mimo mesto/ dalnica, 20% mesto.
Dekujem s pozdravem Gabor