Seznam příspěvků

David Lanča 17.01.2013 10:00

Dobrý den pane Vodičko,
nemám žádný dotaz ohledně LPG, jen se chci zeptat, jestli jste neuvažovali o změně formy tohoto fóra. Mám na mysli to, že Vaše odpovědi nejsou vkládány přímo k otázce, ale přidávají se nahoru jako další příspěvek, což celé fórum činí zbytečně nepřehledným. Děkuji za odpověď. S pozdravem David Lanča

Ing. Radek ADAM 17.01.2013 08:36

Dobrý den pane Vodička,
děkuji za odpověď. Jelikož tento problémek mám hned po montáži LPG, bude problém někde v nastavení tlaku LPG na reduktoru nebo v SW. Dále bych se chtěl zeptat, zda systém STAG 4plus je vybaven funkcí přístřiku benzínu (nebo přepnutí na benzín) při překročení určitých otáček? Včera když jsem jel z MB do Liberce po dálnici a při překročení 3.800 ot. se systém přepínal na LPG (toto bylo sygnalizováno blikáním zel. diody na ovladači). Toto by mohlo také souviset s nízkým tlakem plynu. Škoda že jsem z Liberce, jinak bych se u Vás určitě zastavil, seřízení je určitě zákrok na chvíli. Snad až budu mít cestu do Prahy. Děkuji a přeji hezký den.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 16.01.2013 11:00

Dobrý den pane Adam,
Nejprve upřesním Vaše informace o funkci systému: pípáním přepínač signalizuje nízký tlak plynu na vstřikovací liště v motoru. Pravdou je, že se projevuje pokaždé když není v nádrži plyn, a tak se zjednodušeně ale nepřesně říká, že to pípá když došel plyn. Ale příčin proč je nízký tlak plynu na vstřikovací liště může být více – přicpané potrubí, LPG filtry, nízko nastavený tlak na výstupu z reduktoru, vysoko nastavená hodnota minimálního tlaku v SW atd atd. Takže bych doporučil kontrolu funkce systému i dynamicky za jízdy, a následně řešil podle projevů.
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den Michale,
Do Fabie se montovalo postupně více motorů 1,4 55kW, ale předpokládám že bychom použili systém sekvenčního vstřikování, podle stáří (a tím i technologické náročnosti) bychom doporučili vhodný typ. S přestavbami koncernových motorů na LPG nebývá žádný problém.
S pozdravem Ivan Vodička

Zdravím Hyundai,
Pro přestavby těchto motorů doporučujeme aditivaci ventilů. Prodejci Hyundai používají systém BRC s přístřikem benzinu, pokud bude přestavba prováděna dodatečně jinde, jsem jednoznačně pro nějaký způsob ochrany.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 16.01.2013 10:59

Dobrý den pane Ostrizek,
Přestavba pětiválcového motoru Volvo 2,5T ve voze Ford Focus ST patří mezi ty komplikovanější (ostatně dobře jste si všiml v naší fotogalerii). Pro bližší podrobnosti mi napište na mejl vodicka[zavinac]neptun-harfa.cz , event. můžete zavolat na číslo příjmu zakázek 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den pane Landrgott,
Dacie Sandero jsme přestavovali se systémem BRC a ochranou ventilů (viz např. v naší fotogalerii zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Sandero/3288.html">neptun-harfa.cz/Sand&hellip;</a> ). Pochopitelně bychom mohli použít i systém Lovato, a nebo s určitým omezením i AC Stag 4 Plus. Ceny včetně právě probíhajících akčních slev a výhod jsou zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG/3143.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> .
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den Davide,
Doba opravy je odvislá od příčiny problémů. Většinou bývá provedena během jednoho dne. Přesto se může stát, že zjistíme nějakou nedobrotu (ve Vašem případě např. znečištěné vstřikovače), po jejich repasi provedeme i kontrolu tlaku a dalších parametrů, ale po vystydnutí zjistíme při studeném přepnutí ještě např. posunuté korekce pro studený motor (i když to nemusí být Váš konkrétní případ – nevím jak staré máte vozidlo…). A pro odzkoušení nám to potřetí za den nemusí vystydnout…. Pro konkrétní domluvu doporučuji tel. kontakt na náš příjem zakázek 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

Vážení čtenáři a přispěvatelé tohoto fora,
Omlouvám se za delší odmlku, nyní se již budu snažit odpovídat Vaše dotazy opět v co nejkratším čase.
Ivan Vodička

Ing. Radek ADAM 15.01.2013 20:01

Dobrý den,
mám vozidlo Suzuki SX4 jeden rok starý s pohonem na LPG, systém STAG 4 plus. Se systémem jsem víceméně spokojen, ale občas se při prodké akceleraci systém přepne na benzín, a z ovládacího panelu se poté ozývá tón - 3 krátké zapípání. To by mělo signalizovat nízkou hladinu LPG. Toto se ale děje i když je toroidní nádrž plná a s tímto to očividně nesouvisí. Máte s tím nějaké zkušenosti? V mé servisní dílně provedli pouze aktualizaci softwaru řídící jednotky, ale tento problémek neodstranili. Čím to může být, co s tím? Děkuji za odpověď.