Dobrý den Milane,
Bohužel nejsem jasnovidec, abych Vám řekl, kde je chyba. Ale určitě bych doporučil kontrolu přizpůsobení plynového systému benzinovým adaptačním hodnotám. Vaše plynové zařízení nemáme v nabídce, takže Vám bohužel pouze doporučím servis u Vaší montážní firmy.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, mám Opel Meriva, 1.6, 16V. r.v.2005 s přestavbou Lovato s přístřikem benzínu. Zajímá mě zdali je tento systém dostačující nebo byste doporučil jako odborník přimazávání, které se do vozu Opel doporučují. Děkuji za Váš názor.Milan
Dobrý den,mám problém,koupil jsem Opel Astra G na LPG 1.6 motor 16XEP twinport,se zařízením Landi Renzo bez přimazávání ventilů.Už si s tím nevím rady a v autoservisu taky,možná je problém s tím zařízením.Začíná to s tím,že když auto nastartuji za studena a přidám plyn,tak se motor jakoby přidusí,když staruji teplý motor,tak to nedělá.A když za jízdy zastavím na křižovatce a vyřadím,tak houpnou otáčky tak dolu,že mi kolikrát i auto "chcíplo".Na benzín to nedělá za jízdy.Na diagnostice motoru nic nezjistili.Vyměnil jsem zapalovací lištu,vyčistil jsem EGR ventil a zaslepil,vyčistil jsem klapku.Fakt jsem toho už hotovej,čím toje.Myslíte že by si s tím Váš servis věděl rady?Děkuji Tomáš
Dobrý den. Hodí se lpg do nissan almera tino s motorem 1.8 16V 84 kW, rok 2001? Dá se úspěšně přestavět motor s nájezdem 150, resp. 200 tis km? Děkuji za odpověď.
Dobrý den pane Vodičko, v Picassu 1,6 16V 80 KW mám LPG OSCAR-N OBD/CAN se vstřikovači Jet Rail. Po ujetí cca 18000 km mi občas motor na benzin naběhne až na druhý start, případně jde velmi nepravidelně asi pouze na 2 válce
a vyjímečně prskne do výfuku, po určité době a zvýšení otáček, případně přepnutí na LPG jde motor většinou pravidelně. Po najetí několika km pouze na BA toto na čas zmizí a po ujetí několika set km na LPG se situace opakuje. Nyní občas přepne na LPG a zpět na BA - toto se několikrát opakuje. Prosím o radu v čem je chyba. Děkuji
Dobrý den Petře,
Pokud Vám vydrží 400ml na cca 5000km, jedná se o odpovídající dávkování. Existují i elektronické systémy dávkování FlashLube, ale elektronika „nehlídá počet kapek“, zjednodušeně se dá říci, že místo regulačního jehlového ventilu je tam elektromagnetický ventil, kterému nastavujete pomocí malého trimru na řídící jednotce, jak často otevře na daný počet otáček motoru. Vlastní přisávání je pak také dáno podtlakem v sacím potrubí (stejně jako u klasického podtlakového dávkování).
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Marku,
Je mi líto Vašich problémů s plynovým pohonem. Tartarini patří mezi systémy, o kterých mám dobré mínění, v minulosti jsem se s prvními verzemi (ještě s elektronikou od AEB) setkával. Ale Neptun Harfa nemá tento systém v nabídce, takže Vám servis nenabídneme. Ale napište mi např. mejlem na moji adresu vodicka[zavinac]neptun-harfa.cz event. pošlete tel. kontakt, pokusím se Vám nějak zařídit radu či pomoc.
S pozdravem Ivan Vodička
dobrý den chci se zeptat přimazávání pomocí flash lube u motoru 80kW.kolik kapek je idelní?nyní kape 1 kapka za 10 vteřin..a 400ml vydrží cca 5 tis.km.existuje elektronické hlídání počtu odkapávájících kapek?jestli ano prosím o kalkulaci.děkuji Petr
Dobrý den,nechaval jsem si přestavit auto na lpg..bohužel u konkurence:*(peugeot 307 1,6 16V 80kW.(vše tartarini)po přestavbě vše ok az na to ze kdyz montovali vracečku k benzinovemu čerpadlu tak to čerpadlo praskly takže vyměna čerpadla..po prvních 3tis.(po seřizení lpg) začala svítit kontrolka motoru.na diagnostice řekli lambda sondy vyměnte..vyměnil sem sondy a kontrolka svítí s přestavkama stale..jelikož už se zmíněným servisem nechci už nic mít prosím o radu proč ta kontrolka pořad svítí..popřípadě se domluvit na servisu..děkuji
Dobrý den Temi,
pro přímovstřikové motory BMW 5,0 nejsou k dispozici sady pro přestavbu, proto Vám ji nenabídneme.
S pozdravem Ivan Vodička