Dobrý den, chci se zeptat zda je možna přestavba na LPG u Bmw X6 5.0i Rv 2008?? Je to motor s přímým vstřikování paliva a dvěma turby.. Diky
Dobrý den pane Král,
nevím nic o tom, že by se začal dodávat "koncentrovanější" přípravek VAP Saver. Doporučené nastavení je pro 4válcový motor cca 10-12 kapek za minutu, v praxi by měl vystačit jeden litr přípravku na cca 10.000 km.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Krčko,
přestavba Vašeho BMW X5 je technologicky možná, ale otázkou je velikost a typ použité nádrže, to je odvislé od vybavení a prostorového uspořádání Vašeho vozu. Pro přesnější určení bych doporučil prohlídku vozu, změříme prostorové možnosti a navrhneme možné varianty.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, kolik kapek za 1 min. na volnoběh by mělo kapat aditiva Vap Saver u motoru výkon 125KW, podtlakový systém ? Slyšel jsem názor, že se změnilo dávkování a že stačí 2 kapky za min . ? Děkuji S.Král
Dobrý den
Je možná přestavba na LPG u BMW X5 E70 4.8i V8 rv.2007?
Děkuji
Krčko
Dobrý den Ivane,
děkuji za odpověď,tušil jsem,že to taknějak bude. Jinak přimazávání ventilů pomocí FlashLube používám i ve Feldě a mohu všem jen doporučit.
Děkuji s pozdravem Ladislav Hrubeš
Dobrý den Radko (a diskutující s nickem 0,)
Neznám rozbor, který by potvrzoval větší či menší zájem zlodějů o vozidla s LPG. Osobně si myslím, že to nerozlišují. Jako zabezpečení bych určitě nespoléhal na vestavěný originální imobilizér. Osobně mám vůz (starší Octavia) doplněný o zamykání řadící páky (je to vidět i zvenku a eventuelního zloděje by to mohlo nasměrovat k jinému, méně chráněnému vozu…). Dále jsem originál imobilizér doplnil tajným vypínačem. Jednou se mi před cca 4 roky stalo, že jsem měl rozlámané plasty kolem spínací skříňky a vytrhané dráty, ale vozidlo zůstalo na místě (parkuji v Praze na ulici…). Asi to byl amatér, protože žádné zabezpečení není 100%. Takže doporučím kombinaci mechanického a elektronického zajištění, a pokud chcete investovat více (a vozidlo si to zaslouží), tak instalaci systému vyhledávání podle GPS.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Ladislave,
Děkuji, že se na nás opět obracíte. Obecně je pro plyn vhodnější motor Octavie 1,6 MPI (74 čí 75kW). Ale i Focusů 1,6 74kW jezdí na LPG poměrně hodně (i moje manželka má tento model…), pouze bych tento motor pro provoz na LPG doporučil doplnit aditivací ventilů (více zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">neptun-harfa.cz/Ochr…</a> ).
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Jirk,
Tak nějak nevím, z které strany uchopit Vaše příspěvky…
Předně děkuji za slova uznání. Ohledně výrobců a jejich produkce – LPG je stále vedeno jako alternativní palivo. Například Octavie 1,6 nabízená Škodou s provedenou zástavbou má LPG systém poměrně značně integrován, zejména co se týká zakomponování elektroniky, kabeláže a SW vybavení, ale i úprav a změn materiálů vybraných motorových dílů. Přesto je o tento model poměrně malý zájem. Takže se nedivím, že automobilka neinvestovala další peníze do homologace menší benzinové nádrže, či integraci LPG nádrže do karoserie (to by přinášelo patrně i nutnost dodatečných schvalování včetně bariérových zkoušek a dalšího). Další rozvoj automobilového průmyslu je podle mě dán zejména ekonomickými úvahami finančníků než technickými podmínkami či „přáním příznivců LPG“…
S pozdravem Ivan Vodička
Radko,
zabezpečení do vozů existuje mnoho. Já osobně si myslím, že všechna zabezpečení, která jsou vyráběna sériově jsou na tom hůře, než něco co je upravováno jako originál.
Např. já mám v autě komfortně umístěný přepínač, který odstavuje určitou část chodu motoru.
Dále pro lokalizaci doporučuji GPS, GSM, apod lokátor.
Omlouvám se za narušení fóra.