Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 22.04.2011 12:03

Dobrý den pane Turek,
Přestavba na alternativní pohon u vozu TAZ 1500 je technicky možná, vlastní technické provedení by vycházelo z toho, jakým způsobem je u Vašeho motoru řešeno dávkování paliva (karburátor, elektronicky řízený karburátor s lambdaregulací směsi, či vstřikování benzinu). Pokud se dobře pamatuji, tyto systémy se postupně u „dvanáctsetrojek“ a pochopitelně i u nástupců TAZ 1500 vyskytovaly. S legislativou je to však horší – podle mých aktuálních informací nemá uvedený vůz „hromadné schválení přestavby“. To znamená podstatně složitější a časově i finančně náročnější proces schvalování. Pro bližší údaje bych poprosil nejlépe telefonický kontakt na čísle 777 30 50 80, nebo pošlete doplňující údaje o motoru a způsobu dávkování paliva elektronickou poštou na adresu: <a href="mailto:vodicka [zavinac] neptun-harfa.cz">vodicka [zavinac] neptun-harfa.cz</a> .
S pozdravem Ivan Vodička

Turek 21.04.2011 00:01

Dobry den, ciste teoreticky byl by problem se zastavbou LPG do TAZu 1500 (Skoda 1203)? Motor 1.5, rok vyroby 94. Dekuji za odpoved.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 20.04.2011 18:33

Dobrý večer pane Kordula,
Tento ne příliš rozšířený motor s řízením bohatosti OBD II Vám můžeme přestavět na LPG za použití systému sekvenčního vstřikování. Nabídl bych Vám systém AC Stag 300 Plus, eventuelně modernizovanou verzi AC Stag 4 Plus. Stáří vozu ani 117 tis. najetých kilometrů není na překážku. Podstatný je stav motoru, ale po ujetí uvedených kilometrů bych neměl obavy. Pochopitelně před vlastní přestavbou provádíme kontrolu motoru s důrazem na funkce řízení bohatosti směsi, a pokud bychom zaregistrovali problém který by úspěšnost přestavby „ohrožoval“, domluvili bychom se na možnostech řešení.
S pozdravem Ivan Vodička

Petr Kordula 20.04.2011 13:40

DObrý den,
jsem majitelem Škody Fabie Combi, r.v. 2001, 1,4 MPi 74 Kw. Vozidlo má najeto asi 117 000 km a je ve velmi slušném stavu. Chtěl jsem se zeptat, jaký byste mi doporučili LPG systém a jestli je vůbec do tak starého auta vhodný. Děkuji za informaci Kordula Petr

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 18.04.2011 18:05

Dobrý den pane H.V.,
Velice nás těší, že se na nás jako spokojený zákazník obracíte s žádostí o „plynofikaci“ Vašeho dalšího vozu. Pro Váš Renault Thalia bych Vám nabídl systém BRC Sequent24 s toroidní nádrží o objemu 42 litrů (provedení přestavby do Thalie s motorem 1,2 si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Thalia/3390.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ). Cena této přestavby je 32.000,- Kč. Zároveň Vám pro tento motor doporučuji montáž aditivace Flash Lube na ochranu ventilů a jejich sedel s cenou 2.400,- Kč. Pokud se rozhodnete pro přestavbu u naší společnosti, doporučuji telefonickou rezervaci termínu přestavby na čísle 777 30 50 80, v současnosti máme cca na 2-3 týdny dopředu obsazeno. Jako poděkování za Vaši věrnost Vám při realizaci zakázky nabídneme patřičné cenové zvýhodnění.
S pozdravem Ivan Vodička

H.V. 18.04.2011 15:33

Dobry den,
jsem majitelem u vas predelane Felicie mpi na LPG a jsem velice spokojen,po 45 tis km na plyn auto jezdi bez jedineho skytnuti....chtel bych se vas zeptat jaky system byste mi doporucil na muj druhy vuz Renault Thalia 1.4 16V 72kw rv 2007,jaka je velikost toroidni nadrze a je potreba ochrana vetilovych sedel? Diky za info H.V.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 13.04.2011 12:50

Dobrý den pane Fiala,
Ohledně problémů Vaší Omegy jsme se již domluvili po telefonu – je to přeci jen operativnější, toto diskusní fórum je určeno spíše pro obecnou informovanost zájemců o problematiku přestaveb na LPG, než pro řešení jednotlivých technických závad.
Přesto Váš dotaz pro úplnost zodpovím i zde – revize LPG je zjednodušeně řečeno kontrola těsnosti a mechanického upevnění plynových komponentů, dále jsme Vám vystavovali chybějící Revizní zprávu a provedli statickou kontrolu parametrů systému. Žádnou nesrovnalost nebo chybu jsme nezaznamenali, a účtovali Vám nikoli 1500,- Kč, ale 960,- Kč. Pokud uvádíte, že po cca týdnu vozidlo občas zaškubalo,nebo přepnulo na benzin a nějaký servisní technik v jiném servisu zjistil v paměti závad plynové jednotky nesprávný tlak plynu, může se jednat např. o vadný reduktor (občas pustí vyšší tlak, nebo naopak patřičně neotevře), a nebo o vadné tlakové čidlo. Ostatně 4 000 motohodin na LPG je při průměrné rychlosti 50km/h úctyhodných 200 000 km. Pokud se ale pokusil tento technik přehrát software jednotky plynu a nyní to již nekomunikuje, ani nijak nereaguje ale požaduje jakýsi kód, může být problém i v elektronice. Proto se pokusíme (tak jak jsme se domluvili telefonicky) obnovit řídící software jednotky, a následně za jízdy testovat funkce systému s cílem vyvolat a následně i diagnostikovat příčinu Vámi udávané závady. Ještě jednou Vás však poprosím, zkuste v dokumentech od plynu zjistit, kdy a kde bylo zařízení montováno – nebo vezměte s sebou všechny podklady které máte k dispozici, a pokusíme se původ plynového systému vystopovat společně.
S pozdravem Ivan Vodička.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 13.04.2011 11:49

Dobrý den pane Kohout,
škubnutí auta při řazení automatické převodovky může mít mnoho důvodů, nebudu zde hádat. Je možné, že to půjde odstranit např. úpravou SW parametrů , ale je i možné, že to toto vozidlo dělá z důvodů mechanického provedení již od přestavby, a byl to důvod proč vozidlo původní majitel prodával... Doporučil bych kontrolu funkce u některé firmy, která se specializuje na systém Tartarini (dovozcem je obchodní sdružení Novagas s.r.o.) Pokud se to děje pouze občas, doporučil bych ještě kontrolní jízdu několik dnů pouze na benzin, aby se dalo odzkoušet, zda se tato sporadická vada projevuje při provozu na obě paliva, nebou pouze na LPG.
S pozdravem Ivan Vodička

Fiala 13.04.2011 07:03

Dobry den, vlastnim vuz opel omege 3.0 MV6, Je v ni namontovano landi renzo omegas. Nedavno jsem byl u Vas na kontrole, protoze system nefungoval. Nechal jsem v Neptunu asi 1500kc, a lpg uz nefunguje vubec.Dostal jsem doklad a revizi, ze je vse ok. Nedavno se mi podarilo sehnat diagnostiku na toto zarizeni. Po nahlednuti ma vuz najeto cca 4000tisice motohodin na lpg a vyzaduje obnovu systemu, bohuzel take vyzaduje nejaky kod. Proto se ptam, mate u Vas moznost diagnostikovat toto zarizeni a vymazat chyby, ci nikoliv? :-* A v cem spociva bezna revize? diky

Pavel Kohout 12.04.2011 14:03

Dobrý den,
koupil jsem vůz Chrysler Pacifica 4,0 V6 se systémem LPG Tartarini (montáž r.2009). Při jízdě na plyn auto, většinou při přeřazení převodovky, cukne. Ne vždy, ale poměrně často. Čím to může být?
Děkuji za radu